Reklama

Reklama

Gabriel - Anděl pomsty

Trailer

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější - archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše, kterou mezi lidmi rozpoutal padlý anděl smrti Samael, nejtemnější z temných. Gabriel ale ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto naleznout poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev. A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Mat21 

všechny recenze uživatele

7 archandělů a 7 padlých démonů bojuje v očistci o duši každého člověka, která nepřipadla peklu či nebi. Očistec ztělesněný jako město však svírá temnota, zlo a násilí. Padlí andělé krutě vládnou městu, archandělé jsou mrtvi, zlomeni bez svých sil či se schovávají před temnotou. Gabriel, jako poslední z archandělů přichází s vírou ve svém srdci a odhodláním přivést do města opět světlo. ● Ve filmu vizuální podoba několikrát předčila dějovou výpravnost, která je snad na úplném minimu. Nezapomenutelný střih, pohledy kamer, všudypřítomná temnota halící tváře do stínů a zážitek z něčeho nového a originálního na filmovém plátně však vše dohánějí. Jen by Amitiel nemusela mít tak křivou hubu a až do dnešního dne jsem se chybně domníval, že všichni andělé jsou blonďáci. ║4.1.2009║ ()

AArrxen 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční dark fantasy, za kterou se Abbess snad nemusí tak stydět, jak zde všichni píší. Jednoduchý scénář a příběh založený na věčném souboji Dobra a Zla, nic, z čeho by mozkové buňky zrovna praskaly z přebytku přemýšlení, jeden z těch filmíků, u kterého si sednete, hodíte nohy nahoru a necháte se unést skvělou atmosférou příběhu odvíjející se městu ještě zkaženějšímu než Batmanovský Gotham. Velmi chytlavé zpracování dobrých andělů. kteří se vydali špatnou cestou, a ještě lepší těch temných. Co osoba, to jeden mini-boss za záchranou lidstva. Dobrá práce, dobrý film. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl neuvěřitelný potenciál ale naprosto ho potopila režisérova impotence, natočit aspoň něco smysluplnějšího, takhle po něm zbyla jen paseka která nedává smysl. Na film jsem se dost těšil, ale že ze 110 minutového filmu udělá 90 minut kecání, které je nudné a nezajímavé? No děkuji. Nicméně dávám aspoň 2* za pěknou vizualitu a těch 10 minut co se mi lbíily. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jenom chviličku to vypadalo, že by to mohlo být zajímavé i trochu originální. Než přišly levné lokace, levné kostýmy a levné kontaktní čočky. A naprosto laciné dialogy a podprůměrné herecké výkony. Přitom jsou ve scénáři prvky, které by z toho mohly udělat něco zajímavého. (Jinak jsem netušil, že andělé v nebi nemají nic jiného na práci, než se učit kung-fu a nakopávat prdel těm padlým na Zemi.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkný, temný a celkově vizuálně hodně dobře provedený a příběhově zajímavý, stejnětak některý akční scény jsou naprosto parádní a hlavní herec Andy Whitfield má velkej potenciál, ostatně hereckej výběr se hodně poved, záporáci drsný a skvěle působivě namaskovaný a ostatní do filmu pěkně zapadající, jenže co s tim, když z 2 hodin je asi hodina a půl keců, lehce prokládaný solidní akční řeží, která to už ale nevytáhne na víc než na zajímavej, ale průměrnej akčňák, kerej měl ale našlápnuto daleko výš. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno