Reklama

Reklama

Srbský film o mladom nadanom matematikovi Novicovi, ktorý navštevuje vysokú školu v Belehrade a snaží sa prekonať svoje postavanie medzi študentami v škole. Neskôr sa začne stýkať so šéfom hooliganského gangu Reljom a ten ho zatiahne do nebezpečného prostredia rasizmu hooliganov a skinheads. (God Thor)

Recenze (57)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Situace mezi srbskými hooligans je asi hodně vyhrocená, ale co na tom - tenhle film prostě není dobrej! Všechny postavy jsou neuvěřitelné, přerod hlavního protagonisty od nadaného studenta po největšího vůdce bělehradských nácků je leda tak k smíchu a jeho motivace není nijak důkladně vysvětlena, stane se to jen proto, že to tak scenárista potřeboval. Ale věrohodně to vysvětlit nedokáže. Všechno je to hrozně klišovitý a předvídatelný. Jediný, co se na tomhle filmu relativně povedlo, je vylíčení zkorumpovanosti policie a napojení na politiku - veškerý hooligans jsou vlastně jen pěšáci ve hře, které sami nerozumí. Zajímavá myšlenka a docela dobře nastíněná. Jinak ale film za moc nestojí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Fotbal, rvačky a hlavně další snímek o nacistech, který má hlavu a patu. Tady je vidět, jak jediný člověk, který má pevnou vůli a chce něco dokázat, ovládne a zmanipuluje celý dav. Mladý student matematiky se dostane do party nacistů a hooligans. Stane se z něho největší zastánce pravice a začne prosazovat své nápady a plány. Skinning je zajímavý Srbsky film s dobrým příběhem... 7/10 = 75% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Nož, lžica, Srebrenica!" Svým způsobem je to nazi-skinheadská klasika. Uťáplej kluk se nadchne pro siláckou skin kulturu a postupně v ní nachází své místo, aby byl nakonec papežtější než sám papež. Tuhle šablonu známe především z amerických filmů podobného ražení. Jenže ten Balkán je jinej a kdo měl někdy možnost setkat se s fanoušky CZ Bělehrad nebo i záhřebského Dinama, dá mi za pravdu. Jsou nacionalističtější, brutálnější a bez zábran. A to se nakonec ukazuje i tady. Film je navíc ještě vyšperkován kriminální zápletkou a politickým rozměrem, přičemž ani jeden z aspektů rozhodně nepůsobí rušivě. Další hodnotný zářez na pažbu hooligans filmů. 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Z tohto všetkého čo sa akiste deje, je človeku smutno a na vracanie. A teraz k filmu. Hlavný hrdina podľa mňa výborne vybratý. V očiach mal aj nevinnosť, ale aj to všetko zlo. Na začiatku samotársky génius, na konci figúrka v rukách druhých. Ostrihá sa, oblečie do tmavého, obuje kanady a hneď dokáže každého zmlátiť do krvi ... takže dajte si pozor, aký zvolíte strih u kaderníka. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Když pominu blbinu, že podle tvůrce musí bejt fotbalovej chuligán zásadně nácek, je to hodně silný kafe. Tenhle film je mix Fotbalový fabriky a Kultu hákovýho kříže po srbsku. Nechybí násilí, nacionalistický myšlení, drama a v neposlední řadě i ta erotika. Aneb jak se z hodnýho a matematicky nadanýho kluka stane lídr místních hooligans a vrah, kterýho má pod palcem místní polcie. Neni to asi film pro každýho, ale stojí za to. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sú všetky príbehy skutočné a hrajú tam takmer všetci (ne)herci zo skutočného prostredia hooligans a skinheads. (God Thor)
  • Vôbec prvý srbský film prevedený do 3D. (Fejpof)

Reklama

Reklama