Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 3*, ale prostě nemohu. Málem jsem se totiž nechal zblbnout pár povedenými scénami a zapomněl na skoro hodinu naprosté nudy. Začátek sice slibuje cosi, ale bum (doslova) a koukáme na párek turistů. Proč ne. Po 15ti minutách cesty potkají frajírky a člověk čeká že se začne něco dít. Třeba něco ve stylu I Spit on Your Grave. Hořké zklamání, protože se vlastně nestane nic. Samozřejmě v dalších minutách nesmí chybět sex ve stanu, který zevnitř vypadá jako menší pokoj a ráno se jde okúpkať nahá. To v takových filmech prostě být musí! Eheh... Jak dostala Aida Michaela sama domů jsem už raději neřešil, třeba jí pomohl její dementní bratr a nebo pán Ježíš Kristus, je to fuk. Fanatická rodinka už málokoho překvapí, ale o to nejde. Nejde ani o pointu jejich počínání. Proč ne? Jsou zoufalí, tak už neví jak. Ok. Bohužel to neumí zahrát. Můj kocour, který v tom momentě po pokoji chytal mouchu, měl v očích větší výraz posedlého šílence, než oni všichni dohromady. Od začátku nesympatický Michael se je sice znaží zastrašit hrdinskými řečmi o tom, že budou pykat oni a že je všichni budou hledat a kdoví co ještě, ale jelikož předtím neuměl ani postavit stan, tak mu to žere asi jen málokdo. Největší sranda ale je, že jsou prý v místnosti 7 metrů pod zemí, kde by je případně nikdo neslyšel křičet, ale oni tam slyší rozbití dveřního okénka u vchodových dveří. :) Final "fight" nějak nemá cenu řešit. Pár kapek krve tam je, hlava upadne také, vcelku to i člověka začne bavit, ale naprosto to zabijí "O rok později" závěr, který mě utvrdil v tom, že tohle si ani ten průměr u mě nějak nezaslouží. 10kč v levných DVD je tak akorát. Jediné plus filmu je vlastně jen krásná lokalita přírody a temných lesů. Ale raději než na to koukat v tomto filmu, tak si do přírody zajedu osobně. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Ikdyž jsou hororů na tohle téma opravdu mraky, mě dokáže potěšit každý nový povedený a tenhle bych mezi ně zařadil. Čekat od toho něco přelomovýho nebo dosud neviděnýho by bylo naivní, ale všechny očekávané věci fungují vskutku dobře. Prostředí je ideální - lesy, kopce, samota, burani - herci mi taky sedli, hlavně teda Beth Broderick. Já náboženství ve filmech fakt nemusím, ale když je podáno formou takových vymytých fanatiků, tak mi to není vůbec proti srsti. Rozhodně tu nejde o desítky mrtvol, ono se ve filmu v podstatě moc neumírá. Je to spíš o utrpení a psychickým tlaku ze strany věznitelů. Uznávám, že ta část filmu, kdy už jsou karty vyloženy na stůl je docela natáhnutá a zbytečně dlouhá, ale že bych se nudil říct taky nemůžu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klasický hixploitation o mladém páru, který si vyrazí na tůru někam do CHKO USA, aby po chvíli pocítil pohostinnosti místních domorodých vidláků, přičemž jednoho z nich to trefilo kompletně, další dva potom políbil trochu víc Pánbíček, takže ty to trefilo jen mentálně. Začátek filmu je super, kdy se nejde přímo na věc, což oceňuji, druhá polovina se snaží být spíše "sick" a vyvolat nějaké to znepokojení, ale musím přiznat, že tato stránka filmu má celkem zvlhlý prach. Na mladý pár se dívalo pěkně, obzvlášť na Briannu Brown. Dávám slabší 4*, protože tomu určitě pár věcí schází, na druhou stranu v porovnání s miliontýma pokračováníma Pachů krve, Okatých hor apod. si to stojí dost slušně. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený buranský horůrek, který nám začíná celkem standardně: měli jít běžnými stezkami, které jim doporučil průvodce, oni si ovšem nedali říct a šli jinudy. A následky si pak museli neblaze nést. Nechci dále prozrazovat děj, ale ústřední dvojici našich hrdinů jsem fandil jako o život, protože přece jen mezi takové úchyly se dostat bych rozhodně nepřál nikomu. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový buranský horor se odehrává uprostřed nádherné přírody - lesy, pasoucí se laně, vodopády, jezero. Mike a Sheryl jsou prototypem naivních mladých lidí z velkoměsta, kteří si nedávají pozor a nedají ani na dobré rady. Jejich první setkání s místními by člověka normálně odradilo od další cesty, ale oni ne. Ba co více, když Sheryl zjistí, že Mike má zbraň, nutí ho, aby se jí zbavil. Když ji nechce zahodit, pak musí alespoň před ní vyhodit náboje. Nezodpovědná Sheryl se pak vydá sama k jezeru, zatímco Mike je tak slepý, že přehlédne obří past na medvědy uprostřed volného prostranství. Nu, tím oba všechny sympatie ztrácí, a lze jim přát jen hořký konec. Tamější rodina, žijící v zajetí náboženského tmářství, připomene všechny ty texaské masakry a jejich napodobeniny. Gore je spíše umírněné, i když dojde na sekeru, useknutý prst, uťatou hlavu, probodnutý krk či sekeru v hlavě. Tentokrát to není zcela na škodu, jelikož většina krvavých scén působí věrohodně a dodávají syrovosti. I přes hovadské chování hlavních postav jsem jim ke konci trošku fandil. Průměrná oddechovka má spád, a tak původní hodnocení ponechám, byť kdysi mě asi film až tak neuchvátil, když jsem si z něj pamatoval jen minimum. p.s. poslední větu si distributor mohl odpustit. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama