Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Manga mi nesedí, takže u mě tenhle film prostě nemůže získat pět hvězdiček. Jenže nedostane ani čtyři. Příběh je takový divně rozvrstvený a chaotický, že jsem do konce filmu nějaký věci nechápal. Např ten začátek, ten byl úplně mimo. Poznal jsem tam ale pár známějších záporáků, takže za to má u mě Gothamský rytíř plus...50% ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých povídek ze života jednoho nejmenovaného netopýra příjemně zaplácne čas, který zbývá do premiéry Temného Rytíře. Na netopýřího muže se zde nahlíží z úhlů, na které ve filmu nezbývá čas. Každá povídka je jiná, kvalitativně, příběhově (ačkoli na sebe mírně navazují) i animačně. Moji favorité: Working through the Pain, In Darkness Dwells a Field Test. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do kapitol není úplně šťastná volba, navíc každá část je výtvarně odlišná (jiné studio) a to taky moc neprospívá. Mě osobně některé stylizace moc neseděly, obzvlášť "temnosvitová" přestínovaná pasáž ve stokách se Scarecrowem a krokodýlem, která se až moc nápadně místy podobala kresbě Mika Mignoly, autora Hellboye. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Po animační stránce celkem fajn, některé příběhy mi sedly méně (třeba úvodní Have I Got a Story for You, In Darkness Dwells), některé více (Field Test, u kterého jsem ráda, že se vyhli stereotypu, ve kterém Batmanův obličej vypadá jako tvarovaná krabice a dali mu Baleovský šmrnc). Nádherně nakreslená jsou všechna pozadí - Gotham na nich vypadá opravdu úchvatně. Po obsahové stránce je to ale slabota, ani jeden příběh mi nepřišel vážně zajímavý nebo zajímavý nápad něco přebíjí... Working Through Pain je až příliš vykalkulovaný - východní mystika, fakíři, vyobcovaná čarodějnice, boj s bolestí, rádoby filozofické rozhovory - toto budí dojem něčeho hlubšího, ale na to by bylo potřeba přece jen více prostoru. Have I Got a Story for You zase zabíjí nepěkná animace a kresba postav a překvapivě tady by prospělo zkrácení, protože se v té nezáživné akci utápí základní nápad... A takhle bych mohla pokračovat dále. Hlasový casting se taky zrovna nepovedl - všechny postavy mají naprosto zaměnitelné hlasy a dramatickou, ale naprosto chladnou a neživotnou dikci (zajímalo by mě, jak by to znělo namluvené Japonci...). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama