Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (68)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chemistry is the study of change." ___________ Málokterý seriál má takový bravurně našlapaný rozjezd. Proto nechápu, proč má 1. série tak "nízký" hodnocení. Vždyť zde Walt s Jessem díky kyselině fluorovodíkové rozpouští lidi na kaši, škrtí je zámkem na kolo, a vyhazují díky rtuti bejváky místních drogových bossů do povětří! Už jen za tu nostalgii nemůžu hodnotit jinak než 10 slipů z 10 protože vždycky si s radostí při slově badass vybavím Walta a jeho ikonický bílý slipy. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlažný začátek mě tolik nechytl a možná jsem měl přehnaná očekávaná, nicméně od čtvrtého dílu série dostává obrátky o sto osmdesát stupňů. Herci jsou výborní a dokonce jsem přišel na chuť Aaronovi Paulovi, který se jevil jako slabý článek. Zápletka začínajících distributorů, patálii kolem a především vztahů kolem hrdinů funguje nadmíru dobře. Jsem zvědavý, kam se seriál posune dál.......8/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Oh, Walte, jsi to vůbec ty?“ Je. Jeho nová verze. Dosud platil za nejnudnějšího člověka široko daleko. A možná i nejzbytečnějšího. Přitom na tamní střední škole promarňoval své schopnosti a znalosti. Čerstvý padesátník, učitel chemie. Dále pak syn trpící mozkovou obrnou, (neplánovaně) těhotná a postupně frustrovaná manželka, která ho tak trochu řídí, chvástal-švagr, který je agentem DEA, a navrch mu právě diagnostikovali pokročilou rakovinu plic. A do toho přichází setkání s bývalým studentem – toho času drobným dealerem drog. Dvojici drogových kumpánů je třeba rozpustit v silné kyselině, následně začít vařit modrý zázrak, aby získal prostředky na lékařskou péči, i vypořádat se s labilním kupcem Tucem. A u toho lhát a vymýšlet si krkolomné historky. Není důležitý cíl, ale cesta. Zaměřeno na postavy. Vince Gilligan, který byl jedním z předních tvůrců legendárních Akta X, to celé postupně náramně vymyslel. Je hlavně kouzelné sledovat, jak se postavy postupně vyvíjejí a jak nebezpečně posouvají svůj morální limit. Černý humor, napětí a skvělí herci v balení, kterak se z naprosto obyčejného člověka stává velké zvíře. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z údajně nejfenomenálnějších seriálů, které kdy prozatím vznikly, nemohl zásluhou svého renomé minout ani mě a přestože je první řada prozatím dost vlažným rozjezdem a trvalo mi poměrně dlouho skompletovat jen těchto pouhých sedm epizod, tak věřím, že se příběh nadále pořádně rozjede a ve finále budu Breaking Bad rovněž oslavovat jako nejlepší televizní počin všetkých čas. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa ohlasov som čakal skutočne veľa a nakoniec som to aj dostal. V podstate nemám žiadne výhrady, len som sa asi ešte dostatočne neaklimatizoval na to, aby som mohol dať plný počet. Pričom násobilka opäť nefunguje, 6x80% + 1x100% sú zhruba celkových 90%. Seriál ale graduje výborne, udržiava si vyvážený pomer medzi osobným a profesným životom, pričom tieto dve sféry tu sú dosť na seba naviazané. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • V rámci přípravy na svou roli se Bryan Cranston (Walter) naučil základy chemie od profesora z Univerzity Jižní Kalifornie, což se nakonec ukázalo jako velmi užitečné, protože mohl napravit chyby ve scénáři. (HellFire)
  • Kolem 9. minuty, kdy Waltera (Bryan Cranston) poprvé vidíme pracovat v myčce aut, je Bogdan (Marius Stan) v pozadí a rozzlobeně telefonuje v rumunštině. Říká: „To, co jsem řekl, ty idiote, je, že tu musíš být v 8 ráno. Dělá se mi z tebe špatně! Jdi k čertu!“ (KGBelik)
  • Když Walt (Bryan Cranston) během pokeru blafuje, aby nad Hankem (Dean Norris) vyhrál, předznamenává to, jak dobře umí Walt lhát a jak Hank po celou dobu seriálu nedokázal Walta podezírat. (KGBelik)

Reklama

Reklama