Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Po několika málo dílech, které jsem zatím shlédl musím konstatovat, že dle mého názoru se jedná o válečný seriál, který nejlépe mapuje, jak to asi v Iráku/Afghanistánu vypadá. Po dvou dílech, jsem zjistil, že se o kladné postavy seriálu docela i trochu bojim, když jedou do boje, a to se mi zas tak často nestává abych si řekl, sakra doufám že tendle to neschytá... Velmi dobré ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to připosraný blbejma americkejma kecama o armádě, hrdosti a cti a taky se do toho nehajtruje blbá vlastenecká hudba. Hudbu tam vlastně nenajdem vůbec, což byl nejlepší nápad od doby, co římané přestali uctívat syfilis jako jednoho z bohů. Je hezký, že to spíš shazuje práci vojáků v téhle zkurvené válce, než aby ji to vyzdvihovalo. Fakt je to autentický a nestranný a člověk kroutí hlavou nad tím vojenským nesmyslem a blbostí války. Mezitím poměrně solidní vtipné sprosté hlášky a velmi povedené reálné zabíjení. Nejrřív jsem měl dost zmatek mezi jednotlivejma palicema, ale ksichty se pak staly zapamatovanými. Horší to bylo s příslušností k jednotkám, který nevim ještě ani teď. Po Band of Brothers zase jeden skvělej válečnej seriál. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál si zaslouží pěti hvězdičkové hodnocení. Natočený je opravdu skvělě, a ve filmu vládne perfektní atmosféra, kdy se divák naprosto vžije s herci. Vše působí velice reálně, a skvělá hudba tomu taky dodává patřičný efekt. Za mě, zkrátka i když nejsem bůhvi jaký fanoušek tohodle žánru, dávám plný počet. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Hitman Actual, tady Hitman 2-2 valí se k nám nejlepší válečný seriál. Over." Válečné drama Generation Kill je tím nejlepším, co tento žánr může nabídnout. Příběh sleduje První průzkumnou jednotku U.S Marine od čekání v táboře Mathilda přes celý Irák až do centra Bagdádu. Budete svědky valících se Humvee, zakopávání se, pozorování a taky samozřejmě střílení. Operace Irácká Svoboda je opravdu drsná, a jak to ve válce bývá i dost krutá. Po shlédnutí nepochopíte jak lidé jako Kapitán Amerika nebo „Encino man“ můžou velet jednotkám vojáků. Absurdita velení je zde smutná a bohužel i pravdivá. Naopak Alexander Skarsgard jako "Iceman" Sgt. Colbert je dokonalý. Alespoň jeden rozumný Seržant v celé rotě. Za zmínku stojí i poručík Nathan Fick (Stark Sands), který se vždy postavil za své muže a rozumné názory. I když z toho měl jen problémy. Řidič Colbertova Humvee Ray Person (James Ransone) je ukecaný a jeho hlášky jsou výborné. Zpívání známých či méně známých písniček jen doplňuje humornou část tohoto seriálu. Akce je zde přiměřená tak jako humorné scény. Skutečná moderní válka v syrové podobě. Seriál je natočený podle knihy Evana Wrighta, který s jednotkou strávil tyto dny v Iráku. Fakt je, že kromě syrové atmosféry válčení a absurdity vedení je seriál plný trefných hlášek, vtipných polemizování a přehnaného parodování sebe sama. Generation Kill je tak pro mě velmi oblíbený a vždy se na něj rád kouknu znovu. Zpracování knihy je na jedničku. HBO stvořilo úžasnou minisérii, která prostě nemá chybu. „Ray? Can I have one final moment enjoying the fruits of civilisation?“ (100 %) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

... jasně realita je jiná, než všechny popcornové válečné akce, plné vyprázdněných zásobníků, kouřících hlavní a nepřátel, kam oko dohlédne. U Generation Kill jde vidět, že se snaží jít po reálné cestě (knižní předloha Evana Wrighta) a daří se jí to nadmíru. Srandista pro všechno (desátník Person), namakaní borci (seržant Reyes alias Rudy), velitel dementího úsudku (kapitán McGraw alias Kapitán Amerika), nechybějí ani správní velitelé (seržant Colbert a poručík Fick) a právě u Generation Kill jde vidět, co scénáristi jen tak nevymyslí - všemožné postavy, různých názorů, charakterů - právě to se daří na jedničku. S akcí je to sice trošku drhnutější, ale i tak se dá na co koukat a popravdě tenhle válečný seriál o invazi do Iráku není o akci, je o vojácích a jejich žití ve frontových liních! ... ale sakra nevím proč, že mě pořádně žádná postava nepřirostla k srdci podobně jako u geniálního Bratrstva neohrožených. Pro mě asi největší zádrhel tohohle, jinak skvělého, seriálu! I tak klobouk dolů před produkcí HBO ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Nad Bagdádem létal v poslední epizodě těžkotonážní přepravní dvoumotorový vrtulník typ CH-47 Chinook. (c.tucker)
  • Chybou v zásobování dostali mariňáci protichemické obleky v lesní kamufláži "Woodland", což se během operace Irácká svoboda v roce 2003 skutečně stalo. (c.tucker)
  • Generál Mattis (Robert John Burke) měl opravdu volací znak Chaos. Toto označení přijal trochu žertem od svého mužstva, protože jednou, když přišel na štáb, bylo na nástěnce napsáno 5 slov pod sebou: „Commander has an outstanding solution“ („Velitel má vynikající řešení“). První písmena dala dohromady slovo „Chaos“. (DeziDiCzorka)

Reklama

Reklama