Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět hvězdiček jako vyšitých, nejlepší díl ze všech to sice není, ale k těm nejpovedenějším a hlavně nejzapamatovatelnějším se řadí. Při prvním sledování mě ani trochu nenapadlo, jak se to celé vyvrbí. Závěrečné odhalení je naprosto geniální. Helen Shaver je výborná vražedkyně, takového psychopata poručík za soupeře nikdy neměl. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto vynikající díl. Už to netradiční pojetí (flashbacky z pohřbu) je velmi trefné, potěší také vyšetřovací postupy poručíka Columba, které jsou zde odhaleny. Columbo sice vyšetřuje vraždu, ale není to náplní filmu. Zde je náplní konfrontace poručíka s Vivian Dimitriovou, která se mu chystá pomstít. Její představitelka má půvabu a charismatu dostatek, a tak se máme na co dívat. Závěrečné odhalení je opravdu jedinečné a už jen dotváří jeden z nejlepších dílů Columbovské série. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to taká netypická epizóda. Kým v iných epizódach vždy pozorujeme geniálne Columbove dedukčné schopnosti, ako postupne odhaľuje dôkazy o vine človeka, ktorého považuje za páchateľa hneď po spáchaní vraždy, tu všetko odhalí príliš skoro, a dopredu viete, ako to skončí a druhá polovica je preto dosť nudná. Hlavnou príčinou je Columbova protivníčka, ktorá nie je taká inteligentná, ako všetci ostatní páchatelia, ktorých Columbo usvedčí. A s takou naivitou nemá proti Columbovi šancu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární epizoda, kterou jsem poprvé viděl až teď a která mi připravila šokující odhalení na závěr. A odhalení samotné vražedkyně, bylo absolutně geniální a nemám k němu slov, tohle je absolutní majstrštyk úplně všech a hlavně samotného poručíka Columba, který předvedl fantastický výkon hodný Oscara a rozhodně nejlepší ve své kariéře. Co se epizod Columba týče, mám ještě co dohánět, ale lepší, než tahle patrně není žádná. Jasných 100%. Absolutně strhující a napínavější a vtipnější, než obvykle (a i poručík je mnohem vlezlejší). 100%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jiný, ale jinak průměrný díl, který je jiný jen tím, že obsahuje flashforwardy na pohřeb. Určitě je zajímavé, že vrah jde tentokrát nejen po poručíkovi, ale i jeho ženě a i když jsem rozuzlení tipnul o mnoho minut dříve, konec je nesmírně milý a lidský. Hlavně fakt, že kult poručíkovy ženy je stále živý je super....už jsem se bál, že na fotografii byla skutečně ona. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno