Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslavnější záporák v historii Columba. Protože obsadit do role hudebníka Tommyho Browna, LEGENDU Johnnyho Cashe, byl skutečně geniální nápad, stejně jako provedení vraždy. Cashe strašně uznávám, je to Elvis Presley stylu country/western a jeho hudbu mám moc rád, takže je jasné, že tento díl pro mě patří k vrcholům celé série. Závěrečná, až dojemná scéna v autě, patří ke klasice a já si Labutí píseň pouštím velmi rád. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRIMA HD - U nás doma jede Columbo už od mého narození. Všechny díly jsme už x-krát viděli, ale pořád se na ně díváme, když je na Nově nebo Primě vysílají :) Tenhle díl je jeden z mých nejoblíbenějších. Dnes jsem ho viděl už alespoň po páté. Johnny Cash - jeho plán s letadlem a song "I saw the light", to je prostě paráda :-) 80% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů a zároveň asi ten nejsmutnější s nejkladnějším Columbovým protivníkem - country zpěvákem Tommym Brownem v podání Johnnyho Cashe. Díky tomu, že se ze zoufalosti zbavil své odporné manželky Edny a její zmanipulované dcery by mu kdokoli držel palce. Při závěrečném dialogu v autě jsem měl slzy na krajíčku. "Nebojíte se tady sám s vrahem? - Ne, protože vím, že byste se co nejdřív přiznal. - To máte pravdu, už jsem nemohl dál. - Víte, kdo takhle zpívá, nemůže bejt zlej!". 95%. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Johnnyho Casha zbožňujem, jeho pesničky a hlavne jeho hlas boli vždy geniálne, tak asi aj preto mám túto časť rád. Jediná časť, kedy som dúfal, že to vrahovi prejde. No, možno ešte nejaké 2 časti by sa našli, kde som s vrahom sympatizoval. Veľmi netradičný spôsob vraždy. A skvelá úvodná pieseň. Výborný koniec. "Nemáte strach, že tu sedíte s vrahom?" "Nie, vy by ste sa priznal, aj keby som Vás nedostal. Niekto, kto takto spieva, nemôže byť zlý." A tá scénka s tým vymletým generálom, čo si myslel, že každú chvíľu môže byť poplach, tak to bola bomba. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov o Colombovi, neomylnému poručíkovi s mimoriadnymi psychoanalytickými schopnosťami. Labutia pieseň nám predstavuje Johnyho Casha ako vraha manželky a nevlastnej dcéry fingovanou haváriou lietadla. Je tu viacej nezrovnalostí ohľadne havárie, ale pán Brown má na všetko vysvetlenie. Za veľmi podarenú pasáž považujem rozhovor s pohrebákom aj vysvetlenie prečo je Colombova žena Brownova fanynka. "Kdybyste vědel co tá při tom dělá?" Keď sa zamyslím nad tým, ako by to vyzeralo v realite, určite by pilot nedopadol kúsok od lietadla, ale pekných pár kilometrov ďalej. A určite by si nepamätal, na aké miesto ukryl padák a Colombo by ho tam pravdepodobne nenačapal. Ale toto je film a za celkový dojem musím udeliť 4 hviezdy. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Koncertní scéna je skutečně ze živého vystoupení Johnnyho Cashe (Tommy Brown). (ČSFD)
  • Když je Columbo (Peter Falk) u zpěváka Browna (Johnny Cash) a baví se s ním o důvodech změny aranžmá písničky, jde následně telefonovat. Brown bere kytaru a hraje. Jenže střídá akordy naprosto jinak, častěji, než je to v melodii. Stejně tak i styl hry, který Brown nezmění, i když melodie přejde od vybrnkávání k plné hře, nicméně Brown jen vybrnkává. Johnny Cash hrál na kytaru zcela běžně, nicméně tady hru jen špatně markýruje. (pjotri)
  • Když dává pan Pangborn (John Dehner) rozhovor u vraku letadla a Columbo (Peter Falk) se v pozadí motá a hledá důkazy, je vidět, že se jedná o vrak jiného typu letadla, než se mělo zřítit (Cessna 172). Cessna je postavena z lisovaných plechů a nemá trubkovou konstrukci trupu, jak vidíme v záběrech. Dále je vidět knipl, který má tady půlkruhový tvar a je zde jen jeden. Cessna má ale dvojí řízení, tedy dva kniply vedle sebe, které jsou hranaté. Už podle šířky trupu vraku je jasné, že nejde o čtyřmístný stroj, ale pouze dvoumístný, tedy zcela jistě nejde o Cessnu 172, kterou Tommy Brown (Johnny Cash) odlétal z Bakersfieldu a která se později zřítila. (pjotri)

Reklama

Reklama