Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S takovým pojetím elfů a druidismu by dozajista nesouhlasila ani Tyrande Whisperwind ani Malfurion Stormrage.Myslel jsem si,že v popírání logiky a projevenou blbostí,hned tak něco nepřekoná seriál The 100,ale tento epos to téměř dokázal.Úplně vidím,jak zněly požadavky na herecké obsazení:mladí a pokud možno přitažliví.Scénář je zoufale děravý a celkově nefunkční,za celých deset dílů jsem se nedozvěděl,proč se po jakési velké válce na zemi objevili elfové,goblini a trolové a už se to ani nikdy nedozvím,protože můj život nemůže být tak dlouhý,abych si mohl dovolit plýtvat časem na další řadu. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Prvni epizoda byla vazne priserna. Jinak me to ale kupodivu celkem chytlo. Nemuseli by byt vsichni tak krasni a dokonali, ale pribeh je ok. Bohuzel nic az tak originalniho. Edit po 2. serii: O mnoho lepsi dojem nez z 1. serie. Otravna Amberle tu uz dikybohuzato neni a misto ni nastupuji zajimave nove postavy, konkretne druidi princezna. Fajn zvraty. Poradny jatka. Chci dalsi serii. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

MTV si natočilo svého LOTRa a dopadlo to podle očekávání. Všichni jsou tu mladí a krásní, celá série je prodchnutá úsměvnou naivitou a samozřejmě je tu absolutní zlo i absolutní dobro. Ale to neznamená, že to není zábava. Předně je vidět, že na výpravě, kostýmech či maskách se tady vůbec nešetřilo, takže technická kvalita je na vysoké úrovni. Líbil se mi i ten postapokalyptický motiv, kdy se elfové, skřeti a spol. vyvinuli až po globální katastrofě na Zemi. A nakonec mi docela sedlo i obsazení, pokud tedy nepočítám slizkého půlelfa. Knížku si kvůli tomu určitě nepřečtu a budu se hodně rozmýšlet, jestli dát šanci druhé sérii, ale času věnovaného té první rozhodně nelituji. 65% ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pekelná MTV srágora, která přímo smrdí cílovou skupinou kolem patnácti let, což asi není nic proti ničemu. V tomto směru ukázkový produkt. Postapokalyptická lokace kombinovaná se záběry na pláně širé jak z Pána Prstenu i většina veškerého ostatního dění na plátně, vyjma neznámých, sotva průměrných herců, je nijak zvlášť autenticky generovaná počítačem, a scénář podle Brooksovy fantasy knihy z roku 1982 (česky 1997 "Shannarovy magické elfeíny") je splácaninou, která si půjčila od všeho něco. Předlohu neznám, ani další díly série, ale píše se o ní jako o "klenotu fantasy scény". Seriáloví hoši a děvčata, ať už se špičatýma ušima (elfové) či bez nich (lidé), respekive hlavní hrdina poloelf, jsou hezké tvářičky, šatečky, účesy, šperky a líčení mají jak z módního žurnálu "jak být sexy" a záběry na nadšením prodchnutý obličej elfky, zírající na tričko si sundavajícího mladíka jsou více než výmluvné... Má třináctiletá dcera bude mít jistě časem jeho plagoš nad postelí. Pro obstaršího diváka je snesitelný asi jen Manu Bennett v roli mazáckého druida. A, abych nezapomněl - i přes úvodní pobavenost a oprávněně pohrdlivý smích mě to dost bavilo a s chutí jsem koukl na třetí a čtvrtý díl, což nijak neumenšuje výše napsané. Prosím, zabte mě někdo, mám místo mozku zelňačku ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama