Reklama

Reklama

Legenda o Janě

  • Německo Die Päpstin (více)

Obsahy(1)

9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapilo, že film vypráví příběh z období 9. století. Takových filmů člověk v životě příliš nepotká. O to zajímavější je, že film se snaží věrně přepsat legendu, která se mohla, ale i nemusela stát. Se všemi odpornostmi, ale i fakty, které s tehdejší dobou souvisí. Legenda o Janě je z takovýho pohledu naprosto suprovej film. Rozhodně se s takovým nesetkáte každý den. Druhá věc je ale fakt, jak je schopný tento mýtus vůbec divák schopný brát a zdali bude vůbec schopný zkousnout, že do docela dobrého námětu vpravili pár typických aspektů libivýho filmu. Láska, zrada, oběť a podobný bláboly...ale bez takovejch bodů se už dneska obejde málokterej film, takže je to vlastně jedno a nemám důvod to v rámci tohodle filmu kritizovat. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Úloha žen podle svatého Pavla:''Nedopustím,aby se žena učila,ani aby ovládala muže.Raději at' je pořád zticha.''Další skvost:''Když se dívka hodně učí,jak jistě víte,tak se jí sráží děloha.''-Tak jak holky?V neděli na mši? X-DDD.Jinak s tou Angelikou souhlasím.Tohle je romantická pohádka a nic víc.Černobílé postavy a hodně nepravděpodobný děj.Johanna Wokalek,kterou mám v topce nijak zvlášt' nezáří.To už spíš mladší představitelka Joan (hezky je tam párkrát setřela;-)).Má to pěknou výpravu a já mám pohádky ve finále celkem rád. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Die Päpstin je jedna z nejlepších knížek, které se mi za poslední roky dostaly do rukou. Proto jsem byla opravdu zvědavá na filmové zpracování a o to více zklamaná, když jsem se dozvěděla, kdo bude hrát hlavní roli. Johanna Wokalek je sice uznávaná německá herečka, ale mně zkrátka nesedí. Zhlédnutí mé zklamání bohužel potvrdilo a to nejen kvůli ústřední hrdince, ale i celkovému provedení. Vynikající předloha, ale jen průměrný film. Škoda. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo...pohádky mám rád a proto jsem si i tuhle rád pusil. V 9 století neměli dámy na růžích ustláno a každá z nich byla tudíž jen lepší rohožkou na boty, navíc totiž zvládla zahřát i mužovo lože. Pějme chvalozpěvy dnešním emancipovaným ženštinám, leč tehdá by žádná z nich rána nedožila :-) Krásně odvyprávěný příběh, statečně obcházející žánr sci-fi, nicméně popustí li si divák značně svoji fantazii, tak jde o celkem poutavou pohádku, občas trošičku přetaženou. No a dámy, když už nám někde prezidentujete v kosmu jste jako doma, tak je na čase aby jste některá nabrala směr Roma a udělala tam v tom jejich Vatikánu trošku pořádek :-) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som za polovičkou... ale aj napriek pár hlúpostiam (vyzabíjaná dedina, muž na vojne, ale na druhý/tretí deň je v dedine?) je to výborný film, silná atmosféra, uveriteľné, výborne zachytená doba myšlienkami + aj sa občas človek zabaví (napríklad keď sa vyslanec biskupa potkne a oni to tam nechali :D), hudba výborná :) Som zvedavá, či budem taká nadšená aj na konci. /niektoré pasáže síce mohli skrátiť, ale na kvalite to neuberá/ Na konci... koniec je síce pritiahnutý za vlasy a 2. polovička je podstatne pomalšia ako 2., ale stále si stojím za 5*, ten film ma obohatil a vážim si tých hereckých výkonov, geniááááááááálne... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Maroku a Německu. (Terva)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné literární předlohy Donny Woolfolk Cross, která byla přeložena také do slovenštiny i češtiny. Na motivy románu Crossové vznikl také muzikál jménem "Papežka“. (samuelsson)
  • Esther Walz soutěžila o německou filmovou cenu Gold v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)

Reklama

Reklama