Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Náhled do života jedné zvláštní osobnosti, která ač měla vše a ještě mnohem víc, nedokázala své chování respektive činy vést spolu se společenskou konvencí a tak rázem o vše přišla. Zvláštní film, kde ačkoli Gosling dělá co může, osobnost které svěřil své charisma je natolik nečitelná až psychopatická, že její chování nejde pochopit ani s vypravěčským komentářem samotné osoby. Navíc je to hrozná nuda a tak potěší snad pouze Kirsten Dunst, která vedle šíleného hlavního hrdiny působí překrásně civilně s třešničkou na dortu v podobě scény ve sprše :-). ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dokud byla na plátně Kirsten Dunst dalo se na to celkem dívat a jednalo se o slušný (byť stále průměrný) thriller s nevšední ponurou atmosférou a několika velmi působivými scénami. Poslední třetina ale film úplně pohřbila. „Starý mladý“ Ryan Gosling působil značně komickým dojmem, a když se ještě k tomu převlékl za ženskou, byl to vrchol nevkusu. Za tuhle třetinu filmu by si film zasloužil snad maximálně jednu hvězdu. Jak už jsem ale uvedl, první dvě třetiny nebyly zase tak špatné, i s ohledem na to, že se točilo podle skutečné události, což vždycky trochu svazuje ruce. Jednu hvězdu navíc dám za herecké představení hlavního dua, i když se mi zdá, že Kirsten Dunst tentokrát Ryana Goslinga přehrála. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Tak zoufale nudný thriller jsem tedy dlouho neviděl. Od úplného propadáku film dělí snad jen solidní Kirsten Dunst, té je tady vážně škoda. Gosling ani Langella žádnými přínosy překvapivě nejsou. Pointa mě na konci také asi nějak minula. A pro snímek "podle skutečné události" je navíc scénář až příliš plný fantazie a konspirací. V lepší společnosti je jednoduše ztráta času. ()

jablko9 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám tak tento film se lidem moc nelíbí, ale mě osobně mě velice zaujal. Tento příběh je pro mě velice emotivní a ukazuje nám příběh inspirovaný pravdivou událostí, o které si můžeme představit, jak to asi ve skutečnosti dopadlo, i když to asi všichni víme. Kirsten Dunst roli Katie ztvárnila věrohodně stejně jako Ryan Gosling, který se stává velice dobrým umělcem. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tady se Jarecki teprve rozkoukával. Mistrovskou partii sehrál až se skutečným Durstem v pozdějším dokumentu. Podařilo se mu typově přesně obsadit několik vedlejších rolí. Gosling sem však úplně nepasuje, protože je to pořád ten sympaťák a idol žen, jenže Durst by měl být především podivín. Film navíc svaluje až příliš viny na jeho otce, který byl jistě velké hovado, ale za svoje činy by měl být v první řadě odpovědný každý sám. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • V show Jimmyho Fallona prozradila Kirsten Dunstová, že osoba, na níž je založena postava Davida Markse, se přijela podívat na plac a z povzdálí sledovala natáčení. (Geriel)
  • Na hudbe k filmu sa podieľal aj Pražský komorný filharmonický orchester. (U_S_O)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama