Reklama

Reklama

Hobit: Šmakova dračí poušť

  • USA The Hobbit: The Desolation of Smaug (více)
Trailer 3

Hobit: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka -  nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Brejlil

Brejlil (hodnocení, recenze)

Echelon1

Ta tomu moc nepomáhá. A efekty určitě nejsou na vynikající úrovni, trhané digital matte paintings, které neudrží perspektivu kamery v pohybu, to není špička technologie. Možná za to může spěch a na nosiče to opraví, ale v kině to bije do očí.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Brejlil

Možno by to v LOTR vyriešila predĺžená verzia (teda ak tam nerátaš aj tú), mne osobne ale tam nič také neprišlo, možno to pôsobí kvôli množstvu hrdinov (vo dvojke to boli hneď tri "skupiny"). K Hobitovy, ano, to tu píše mnoho ľudí, ja by som tú digitálnosť nazval skôr sterilitou (LOTR je taký ,,špinavý"), efekty a celkovo pc vizualizácia sú na úplne najvyššej úrovni. Myslím, že sa no to dívate zle - pozrite si napr. túto scénu z LOTR, všimnite si rozpadávajúcu sa stenu Morie, ktorú rozbíja balrog. To je len jedne príklad z viacerých. V Hobitovy by to tak určite nebolo.

na příspěvěk reagoval Brejlil

Brejlil

Brejlil (hodnocení, recenze)

Michal687

Žádne vlogy k Hobitovi jsem dopředu neviděl. Takový fanoušek, abych se po tom pídil, zase nejsem. Já mám dojem, že chyba je v té použité technologii, že 48fps tomu moc nepomáhá. Spíš naopak.

Brejlil

Brejlil (hodnocení, recenze)

Echelon1

To se dosti špatně vysvětluje bez nějakých ukázek. Ale v LOTROVi jsou místa, kdy na sebe má navazovat akce nebo dialogy, ale střih a kompozice záběrů to přiliš nepodporují. Výsledek pak vypadá, jako když ty záběry na sebe nenavazují. Což sice asi je pravda z pohledu čistě technického, ale filmaři se většinou snaží zamaskovat, jak filmy vznikají. A lacinost Hobita vs. "velkolepost" LOTRa? Spousta věcí v LOTRovi vypadá opravdově, takovou filmovou opravdovostí. Když pak ale v bonusech člověk vidí video z natáčení, tak je jasné, co jsou modely, kulisy a tak. A je po triku. No a Hobit na mně působí jako ta videa. Kulisovitě a levně. A vadilo mi to loni, vadilo mi to letos a příští rok se to nezmění. Přitom spousta jiných filmů vzniká úplně stejně, převážně digitálně a tam to tak nepůsobí.

na příspěvěk reagoval Michal687, Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Brejlil

LOTR občas ako pozliepané zábery? Čo sa tu človek nedočíta. Prečo pôsobí Hobit lacno a čo znamená,,snaha o veľkoleposť"? To tu píše každý druhý.

na příspěvěk reagoval Brejlil

Brejlil

Brejlil (hodnocení, recenze)

darkrobyk

Abych řekl pravdu, i LOTR mi občas připadá jako poslepované záběry, které na sebe příliš nenavazují. Je pravda, že v kině jsem to tak neviděl, když si to teď pustím, tak mi to tak připadá. Na Hobitovi mi nejvíc vadí něco jako snaha o velkolepost. Jako kdyby Jackson zapomněl, jak se to dělá. LOTR (i přes různé výhrady) byl velkolepý, Hobit působí tak nějak lacině, jenom se snaží o velkolepost. Nějak to nefunguje a nevím, čím to je. Nejspíš předlohou.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Související novinky

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

22.03.2016

Rivalové jsou v žebříčcích ČSFD.cz dodnes nejlepším filmem roku 2013. Více hvězdičkových hodnocení v daném roce nasbíraly pouze druhý Hobbit a Vlk z Wall Street, ale výsledným hodnocením se nedostaly… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Jak se bude jmenovat třetí díl Hobita?

Jak se bude jmenovat třetí díl Hobita?

25.04.2014

Hobit: Neočekávaná cesta, Hobit: Šmakova dračí poušť, Hobit: Bitva pěti armád. Že nevidíte nic nového? Tak to vám nejspíš uniklo, že třetí díl hobití trilogie dlouho nesl podtitul Tam a zase zpátky.… (více)

Reklama

Reklama