Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútna legenda o priateľstve, láske, žiarlivosti i zrade s presahom takým, že ani po vyše polstoročí sa film nejaví ako starý. Vášáryová v absolútnej top forme a to nehovorím len o herectve. A medzi pánmi hercami len ťažko vybrať, kto bol najlepší, pretože to majstrovstvo je do vitríny a odkrýva to diletanstvo chudákov ako Kemka, ktorí berú ceny za najlepších hercov, čo je výsmechom umeniu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se u mě nesetkalo s žádným účinkem. A to je velká škoda, protože snímek je natočen na barevný širokoúhlý filmový formát značky Kodak, na který se v těchto létech moc netočilo. I krásné prostředí hor má svoje kouzlo, ale to je asi tak všechno. Příběh je hrozně naivní a působí jaksi rozpačitě. Vyprávění o třech kamarádech, do jejichž života vejde žena postrádá logiku a emoce nefungují. Film nefunguje ani jako balada, ani jako drama. Dokonce mě i rozčilovala stále do kola se opakující hudební smyčka mistra Lišky (tohle jsem ještě nikdy nenapsal, protože pan Liška je můj kultař největší). Prostě se omlouvám, možná mě snímek úplně nesedl, tak jak by měl, ale i přesto víc než za dva dát nemůžu. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nádherný prenádherný snímok , ktorý sa právom radí medzi to najlepšie v slovenskej kinematografii. Pekný a zároveň trpký príbeh silného priateľstva a lásky zasadený do prekrásnej a zároveň drsnej scenérie je natoľko fastinujúci a pohlcujúci, že by som nedbal keby mala Medená Veža aj tri hodiny. Podmanivé, silné, hypnotické dielko... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

85 procent? To je nějaký spiknutí milovníků tklivé hudby z pera Zdeňka Lišky, ne? Protože tady nic jinýho nebylo..? Jen prázdný plky bez špetky humoru. Ten voice over si vypůjčili od malýho Jirky z Cesty do pravěku a ani neměnili text. Dva bezkrevní slaboši a aspoň jeden normální borec na místě, kde by se mohlo odehrát skutečný přátelství a silný drama, kdyby to nepsal (můj odhad) od stolu nějakej intouš z Bánskej Bystrice, kterej byl na horách akorát kdysi v sedmé třídě se školou. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Fatálny príbeh kamarátstva troch ľudí, ktorí milujú hory. Podstatné na ňom je, že sa tu všetky chlapské emócie riešili činmi. Neviem, či to bolo dobou, prostredím, alebo individualitami; a tiež, či je to lepšie ako zapletať sa do zbytočných intríg a nebáť sa o život. Povedal by som, že trápiť sa napokon nad tým, čo sa už nedá zvrátiť, je horšie ako nekonať, ale to už odbieham. Každopádne, film by sa dal dnes bez váhania zaradiť pod žáner bromance. Ako už bolo napísané nižšie, réžia sa niesla v duchu hesla "v jednoduchosti je krása" (Emília Vášáryová stvárnila tú jednoduchosť:). Ale jediné z vizuálu, čoho som tu čakal viac, je priestor na zobrazenie majestátnosti Tatier. Až na pár záberov na Medenú vežu, úvodnú a záverečnú sekvenciu, išlo väčšinou o príliš zblízka snímané skaly, aby som sa mohol ako divák dostatočne pokochať exteriérmi, a nadýchať sa v tejto špinavej Bratislave pre zmenu aj tatranského vzduchu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Vo filme si Valér (Ivan Rajniak) kládol otázku, prečo sa ten vrch volá Žabí kôň. Jeden z ďalších názvov hory je ale aj Šimonova veža - podľa mníchovského horolezca Simona Häberleina. (Raccoon.city)
  • Filmu sa podarilo do kín pritiahnuť 435 371 divákov. (pravo)
  • Nakrúcanie trvalo vyše roka od 2. októbra 1968 do 5. decembra 1969. (pravo)

Reklama

Reklama