Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

džanik 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, naše krásné hory (a Emília), poněkud méně uvěřitelný příběh... Podle záběrů se natáčelo někde pod Baraním sedlem (opakovaně od chaty vidíme oblý Slavkovský štít, Gerlach, dole pak Spišské plesá, na druhou stranu - za filmovou Medenou vežou - pak Belanky). Zajímalo by mě, jestli v té oblasti někdy opravdu existovala chata (?) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútna legenda o priateľstve, láske, žiarlivosti i zrade s presahom takým, že ani po vyše polstoročí sa film nejaví ako starý. Vášáryová v absolútnej top forme a to nehovorím len o herectve. A medzi pánmi hercami len ťažko vybrať, kto bol najlepší, pretože to majstrovstvo je do vitríny a odkrýva to diletanstvo chudákov ako Kemka, ktorí berú ceny za najlepších hercov, čo je výsmechom umeniu. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes už by nikdo asi takový film nenatočil, nádherná horská balada s podmanivými Tatrami, krásnou Emílií Vašáryovou, škoda jen, že méně odvážnou než sestřička v Postřižinách a příběhem o pravém přátelství. I přes svůj tragický podtón působí Medená veža neuvěřitelně uklidňujícím dojmem. Chyběly mi tu tedy jen ty horské kozy... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto ma dostalo. Slovenské filmy, ktoré dokázali naplno uspokojiť moje divácke nároky by som vedel spočítať na jednej ruke a tento patrí do absolútnej špičky. Krásny baladický príbeh o idylickom spolunažívaní troch kamarátov a o tom, akú šarapatu dokáže spraviť v tomto trojuholníku bežný vzťah k žene, ktorá naruší jeho harmóniu raz a navždy. 90%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Výborný film se skvělým obsazením,není ani třeba blíže hodnotit herecké výkony,jsou prostě parádní a krajně přesvědčivé.Děj je navíc zasazený do nádherného prostředí Vysokých Tater,takže si přijdou na své i milovníci lyriky,ve filmu naštěstí chybí patetické okamžiky,kterých je jinak všude až příliš.Krásný snímek,užil jsem si ho,jen je mi líto,že se u nás slovenské filmy prakticky nevysílají,takhle si se Slováky budeme muset zanedlouho povídat anglicky.Hlavně,že je každou chvíli na obrazovce něco od Mistra Trošky... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Hlavní predstavitelia filmu boli v čase premietania takí populárni, že počas turné ich museli z hotelov vyvádzať policajti. (Raccoon.city)
  • Ivan Rajniak (Valér) bol aktívny lyžiar a horolezec, a preto je vo filme aj láska k horám a obdiv k Tatrám. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama