Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukážka toho, ako vyvolať vo filme mrazivú atmosféru aj bez extra výrazných hororových prvkov. Navyše k tomu treba prirátať aj pútavý dej a zaujímavé rozmotávanie záhady starého domu vedené výborným hercom v hlavnej úlohe. Neviem si predstaviť, keby sa tu predsa len vyskytol nejaký ten bubák a pridalo sa tak na strašení, to by letelo päť hviezd až do nebies. 80/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych i slabé čtyři, ale to by tam nesměly být hluché a zbytečné scény (třeba ty s klavírem jsou tam velmi často, ale nijak nejsou rozvinuty, s výjimkou hrací skříňky). Jinak je to ale pořádný horor ve starém stylu, kde se postavy nechovají jako blbci a když zjistí, že tam strašá, začnou věc řešit a zjišťovat až detektivně, co ten duch asi chce a co se v domě stalo. Což už je příjemně film rozjet, dobře se na něj dívá a vše směřuje k nijak přehnaně akčnímu, ale uspokojivému finále. Takže jo, film se mi líbil, ale po úvodní skvělé scéně ve sněhu přece jen přijde až mnoho nadbytečné vaty a chvíli trvá,než opět příběh nabere obrátky. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec přece jen existuje i velice kvalitní duchařina mimo asijskou produkci, sice je na tom znát takovej hororovej styl 80-tých let, kdy se netlačí na pilu a snaží se to odvyprávět příběh trochu obšírnějí a rozvádět ho dál, než aby by se to zaměřovalo převážně na duchařský scény, což je ale možná škoda, jelikož mysteriózní scény v domě jsou neskutečně mrazivý a díky výborný hudbě i zvukovým efektům skvěle hororový, ale na druhou stranu to větší rozvedení udělalo z filmu i po příběhový stránce skvělou záležitost ()

classic 

všechny recenze uživatele

John Russell stratil,čo najviac v živote miloval,a to ženu a dcéru,trauma,ktorá ešte neskončí.Onedlho sa presťahuje do starého domu,v ktorom ako postupne zisťuje,že niečo nie je v poriadku,skrýva sa v ňom smútok a tragédia.Smrť malého chlapca prišla v dome,kde býva John,ale takým spôsobom plným hrôzy v najdesivejších predstavách.John je vlastne hudobným skladateľom,kde v novom dome chce tvoriť,túto činnosť musí prerušiť,aby ho znepokojili desivé zvuky a výkriky,podujme sa ešte s jednou sympatickou babenkou na to,že rozlúsknuť históriu domu Chessman,bude pre neho vyčerpávajúcou skúsenosťou,pričom stretnutie významného senátora bude kľúčové...George C.Scott ako John Russell je bravúrny,postupne,každou minútou vo filme je čoraz bližšie tomu,že divák sa bude mať na pozore,strih je dobrý,ale atmosféra a hudba spĺňa svoj účel na výbornú.Film je zaujímavý,nie od začiatku,čo nezanevrieť je extrémne dôležité. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Osamělý muž, starý dům, působivý klavír. Atmosféra tajemného místa je ztvárněna bezchybně, spiritistická seance, kapající kohoutky, bouchající dveře a malý míček, to vše provedeno velmi zajímavým stylem a s neobvyklým citem. Hlavní postava se po přestěhování snaží uniknout svým vlastním stínům. Netuší, že právě tento dům skrývá děsivé tajemství a on sám už v jeho “stínu” stojí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama