Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Silno atmosferická vecička, zo všetkými tými zvukmi, totálne desivou hudbou, ktorá ešte tu strašidelnosť podtrhávala. Príbeh nieje originálny, veľa filmov aj pred 80 rokom má podobný koncept. Aj keď dejová linka nieje výnimočná, jej spracovanie je veľmi temné s detektívnym príbehom, vynikajúcou kamerou a veľmi dobre hrajúcimi hercami. Tento film mi pripomínal The Haunting, a to hlavne tou atmosférou, ktorú mali oba filmy veľmi silnú. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle natočená duchařina! Ano, je tu už poněkud vyčpělý příběh o strašidelném domě, ve kterém se žádných větších překvapení divák nedočká, ale režisérovi se z tématu povedlo vytěžit opravdu hodně, a tak je snímek i dnes velmi poutavý, atmosferický, místy až mrazivý... rozhodně se vyplatí ho zhlídnout. (8/10) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už mě ty silně afektované fistule ve skoro všech starších hororech začínají vážně rozčilovat. Jeden nekontrolovatelný ječák zabije strašidelnou atmosféru spolehlivěji než hromada počítačových efektů. Jinak je ale The Changeling celkem fajn, tajemný dům hrůzy působil dost zlověstně na to, abych si občas strnule zaskřípal zuby. ()

classic 

všechny recenze uživatele

John Russell stratil,čo najviac v živote miloval,a to ženu a dcéru,trauma,ktorá ešte neskončí.Onedlho sa presťahuje do starého domu,v ktorom ako postupne zisťuje,že niečo nie je v poriadku,skrýva sa v ňom smútok a tragédia.Smrť malého chlapca prišla v dome,kde býva John,ale takým spôsobom plným hrôzy v najdesivejších predstavách.John je vlastne hudobným skladateľom,kde v novom dome chce tvoriť,túto činnosť musí prerušiť,aby ho znepokojili desivé zvuky a výkriky,podujme sa ešte s jednou sympatickou babenkou na to,že rozlúsknuť históriu domu Chessman,bude pre neho vyčerpávajúcou skúsenosťou,pričom stretnutie významného senátora bude kľúčové...George C.Scott ako John Russell je bravúrny,postupne,každou minútou vo filme je čoraz bližšie tomu,že divák sa bude mať na pozore,strih je dobrý,ale atmosféra a hudba spĺňa svoj účel na výbornú.Film je zaujímavý,nie od začiatku,čo nezanevrieť je extrémne dôležité. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušně atmosférická duchařina s detektivní zápletkou. Neklidný duch jednoho nepěkně zemřelého nebožtíka dojde klidu až po posmrtném vyrovnání účtů s jistým nesympatickým dědkem, kterému dobře tak. Já bych ovšem býval uvítal více té duchařiny a méně detektivnosti, i když celkově spokojenost. S moderními duchařskými nerváky se film samozřejmě v působivosti na divákovu nervovou soustavu nemůže měřit, ale u milců retra zase nasbírá body za svou ryzí sedmdesátkovost (i když je už z osmdesátého). A potěší i příjemná klavírní hudba. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama