Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaná duchařina pracující s nápaditostí a hereckým obsazením. Navíc,když si přitete parádně udělanou atmosféru gradující až do dobře udělaného závěru to vše za dobrovodu šikovného zvukaře a hudebního skladatele,kteří dokázali udělat dobrou atmosféru a kamera také nezůstává po zadu. Zajímalo mě jak si režisér poradí s příběhem,který je natočen v domě a i tak na později omýlené téma dost dobře. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

The Changelling je naprosto exkluzivním zástupcem horového subžánru (duchařiny). Všechno je na svém místě. Parádní atmosféra využívající fantastickou hru se zvuky, děsivé propriety v čele s houpacím křeslem a vrzajícími dveřmi, ten klavír… The Changelling pro vás pravděpodobně nebude zjevením a průnikem do hororové topky jenom kvůli tomu, že máte nakoukáno. Budoucí horory se totiž inspirovaly opravdu vehementně a takový James Wan musí mít tenhle biják ve své all time topce. Kanaďané se v roce 1980 vyznamenali. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Házení tenisákem už pro mě nebude nikdy stejné... Výtečný duchařský horor s přesahem až někam do krimi žánru, odehrávající se v zemi, kde listí padá tak nějak celoročně a hloupí lidé (a duchové) maj ve zvyku kromě motokrosu na kriplkáře i pálení krásných (hnusných) starých domů, které musejí mít v nabídce nějakého toho ducha vnuceného už od realitky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušně atmosférická duchařina s detektivní zápletkou. Neklidný duch jednoho nepěkně zemřelého nebožtíka dojde klidu až po posmrtném vyrovnání účtů s jistým nesympatickým dědkem, kterému dobře tak. Já bych ovšem býval uvítal více té duchařiny a méně detektivnosti, i když celkově spokojenost. S moderními duchařskými nerváky se film samozřejmě v působivosti na divákovu nervovou soustavu nemůže měřit, ale u milců retra zase nasbírá body za svou ryzí sedmdesátkovost (i když je už z osmdesátého). A potěší i příjemná klavírní hudba. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pravá ducharina starej školy,žiadne gore ani iné násilnosti a predsa dobrý film.Scéna s invalidným vozíkom,ktorý sa sám od seba pohyboval bola perfektná.Aj skákajúca loptička, ktorá patrila jeho mŕtvej dcére bola dobrá.Film sa vyložene opiera o atmosféru a otvorenú myseľ diváka.Al keď je to horror,zároveň je to aj hrozná rodinná dráma.Čo sa týka strašidelných domov,tak je to určite jeden z najlepších filmov tohto druhu.A kamera bola tiež výborná,niekedy mi pripomínala trochu Kubrickov film The Shinig,ktorý je z toho istého roku.Na záver,je to čertovský dobrý film.No kto má rád len násilie a gore,tak pre toho určte nie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama