Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Maty85 

všechny recenze uživatele

Zase a zase :velmi slušnej námět, na kterej se dá udělat super film, ale v tomdle případě zpracování stálo za nic. Mi to spíš připomínalo dokumentární film než Akční / Dobrodružný jak je to napsáno u popisku filmu :-)) Na to, že to je video film by to mohli být klidně i slušné 2*, ale vzhledem k tomu že veškerá akce se z filmu jaksi taksi vytratila,napětí není žádný a herecký výkony bídný, tak víc jak 1* to nemůže nikdy dostat... ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Zase tak zlé to není... Efekty hrůza, ale jakýsi nápad to má, relativně to odsejpá a kouká se na to celkem dobře. Občas se pobavíme na účet tvůrců v situacích typu kdy z oblohy spadne kroupa, proletí sklem auta a zabije řidiče přesnou trefou do srdce. I tenhle film je podobně jako "Apokalypsa" plný hloupých náboženských žvástů, ale narozdíl od zmíněné Apokalypsy se to dá i přežít. Mno, Asylum vytvořilo i horší věci. /viděno na PC(DVDrip): 35% a 2*/ ()

Reklama

rozbris odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento dilm je fakt odpad, zhlédnout jej podruhé....to nikdy. Film nám ukázal, že bez kříže a modliteb si nemohu na tomto světě ani prdnout. Jan Pavel II se musí v hrobě otáčet!!!. A efekty, jako když už padá sníh, tak má padat snad i na herce, na zem a věci kolem, a ne jen před kamerou. A scénař katastrofa, jako kdyby se bavili děti na základce...Společnost The Asylum už nikdy více si z nás nedělejte blázny, už stačilo:-) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

ARTchaoos odpad!

všechny recenze uživatele

Žiadny 21.december 2012 nemá byť, ževraj to zle vypočítali :D je to len na smiech že chcú spraviť trhák a nepodarí sa, no ale koho zaujíma to ako pôjde z tohto sveta ? Kto chce vedieť kedy bude jeho posledná hodina ? tento film ani nemal výsť veľká strata peňazí ktorá mohla teraz pomôcť JAPONSKU .... (alebo iným krajinám ktoré to potrebujú ) .......[chaoos] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama