Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých teenagerů se společně utáboří u osamělé farmy, kde žije pouze pár osadníků. V odlehlé lesní kůlně naleznou táborníci skříňku se sbírkou krátkometrážních snímků, které si pustí na promítačce u filmů uložené. Filmy vypadají jako snuff (někdo na nich mučí a vraždí mladé kempaře), ale hrdinové to pokládají pouze za dobrý trik. Později však začnou nabývat dojmu, že filmy jsou opravdu reálné ... V tu chvíli je jim v patách již šílený maniak a chystá se z nich udělat další "hlavní hvězdy" své zvrácené sbírky. Jedná se o velice brutální a násilný horror z okrajové odnože horrorů zvané explotation. (Flipnic)

(více)

Recenze (119)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná zhruba o klasiku, kdy si skupinka mladých lidí vyrazí do buranova kempovat. Nejprve jsem se bavil, neboť je film na první pohled natolik špatný, až je docela vtipný. Jsou zde naprosto příšerní neherci, záběry natočené na kalkulačku a film se zaměřuje čistě na brutalitu, což převážně na začátku vytvořilo řadu komických, i když znepokojivých momentů. Film je to krátký, ale po chvíli mi začínal připadat nekonečný, neboť brutalita i herecké výkony přestávají bavit a vy se začínáte docela dost nudit. V neposlední řadě se mi tu nelíbyly nedomyšlené příběhové detaily a také údery, které jednou člověku urvou hlavu a podruhé zrhuba ta stejná rána nezpůsobí oběti ani škrábnutí. 25-30% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hororovy underground a lacne exploitation az hixploitation. Vcelku nuda, hlavne ked si uvedomujem ten fakt, ze exploitation malo podla mna zakryt rezisersku neschopnost a scenaristicku bezradnost. raz pozriet staci a potom treba na film rychlo zabudnut, toto si nezasluzi navrat diviaka s5 k tomu. 25 % ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Taky se vám zdá, že některé úkazy na tomto světě jsou nevysvětlitelné? Jedním z nich je i budgetové exploitation, které brázdí vody odpadních stok. Totiž k jeho zdolání je zapotřebí nejen vypnout mysl, ale i utéct do jiného pokoje. Amatérismus vysloveně bije do očí a pokud zrovna nejsou vaším šálkem kávy uřezané hlavy a prasklá varlata, což je evidentně "vrchol" snímku, tak se dobře rozmyslete, zda má smysl okrást se o čas. A ten tlustej killer. WTF?! Osobně doporučuji pouštět jen na vlastní nebezpečí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výtečně. Už jakmile hned v úvodu spustila ta správná country vypalovačka, tušil jsem, že tohle bude dobrý... Jak už to tak často bývá, další skupina mladých se dostala do pořádnýho průseru někde na samotě u lesa. Místní hospodu obývají dva primitivové se sympatickou zálibou v točení vlastních snuff movies. Špinavou práci koná elegantně a s noblesou ten mladší a vypasenější z nich - Bobby Shaw - který dokáže nápaditě a s chutí použít všeho, co má zrovna po ruce. Například na jednu z obětí nejdřív vysype provizorní hajzl plný hoven, následně mu s ním zlomí nohu a své představení zakončí efektním vymáčknutím obsahu varlete kleštěma. Blondýně zase s radostí zatluče hřebík všude možně po těle, než to završí mistrovsky provedeným zaražením přímo mezi oči. A podobně. Tenhle umaštěný špekoun se s tím nesere, navíc si vždy na akci vezme stylový letecký (možná svářečský?) brýle, asi aby mu nic neuniklo ani ve chvíli, kdy zrovna všude stříká krev a on by chudák nic z toho neviděl. Zkrátka v životě takovýho požitkáře není nic hezčího, než slyšet ten krásný, tupý náraz kladiva do hlavy. Tak... CARVER ale nenudí ani když se zrovna nic nemasí. Je pravda, že může působit trochu amatérštějším dojmem, ale mně to nepřišlo nijak zvlášť na škodu. Navíc, veškerý gore je odvedený detailně, více než uspokojivě a s tím pravým citem pro věc. Takže brutální, špinavá záležitost s prvky teenagerského hororu. Líbilo se. (screeny) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle filmová chuderka musela mít opravdu nízký rozpočet, ani na jednoho pořádného herce nebylo. Pravda je, že nejblbější na celém filmu je scénář, smysl by mohl dávat snad jen po rychlém vypití lahve rumu. Raději dvou. Subžánr hixploitation samozřejmě není založen na třeskuté logice, ale co je moc, to je moc. Četné momenty jsou úsměvné, některé vyloženě k smíchu (to když chcípáček prorazí lebku nožíkem na chleba, pravda, před tímto kouskem s ním bez zjevných potíží upižlal nohu). Tvář exploitation se snaží zachránit jediná scéna lacerace varlete. Zbytek je buď nuda, nebo nechtěná sranda plná amatérského zpracování a žánrových stereotypů. Aha, pardon, nafoukaná blondýna sejde ze světa až jako druhá, takže jaképak klišé. Bohužel nejděsivějším na celém filmu zůstává kvalita scénáře. Z druhého místa ji dohání herecké výkony. Pro filmového fanouška má tento snímek nulovou hodnotu. Zdá se, že ani začínající sadista se příliš nepřiučí, pokud by chtěl postoupit do druhého levelu a rozšířit si znalosti, zde mu pšenka nepokvete. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je natočen na motivy skutečných událostí. Z kempování v horském městečku Halcyon Ridge se tehdy nevrátilo 5 lidí. (Matysek__k)

Reklama

Reklama