Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých teenagerů se společně utáboří u osamělé farmy, kde žije pouze pár osadníků. V odlehlé lesní kůlně naleznou táborníci skříňku se sbírkou krátkometrážních snímků, které si pustí na promítačce u filmů uložené. Filmy vypadají jako snuff (někdo na nich mučí a vraždí mladé kempaře), ale hrdinové to pokládají pouze za dobrý trik. Později však začnou nabývat dojmu, že filmy jsou opravdu reálné ... V tu chvíli je jim v patách již šílený maniak a chystá se z nich udělat další "hlavní hvězdy" své zvrácené sbírky. Jedná se o velice brutální a násilný horror z okrajové odnože horrorů zvané explotation. (Flipnic)

(více)

Recenze (119)

oli.G 

všechny recenze uživatele

-"Počula si ten príbeh o dievčati ktoré išlo v noci do lesa len v spodnom prádle a stratila sa?" -"Nie." -"Pretože sa to nestalo. Nikto nie je taký sprostý." Keby som si predtým nečítal obitusov koment, bolo by to prekvapenie mesiaca. Dôkaz, že aj amatérsky vyzerajúcim nízkorozpočtovým video hororom so slabým hodnotením na IMDb (a samozrejme aj tu) treba dať občas šancu. Originalita príbehu nulová, blbosť postáv stopercentná, navyše je to celé nakrútené digitálnou kamerou a vyzerá to fakt ako video z výletu do hôr. Takže jediné, čo v tomto filme stojí za zmienku, sú extrémne scény mučenia. Bol som až prekvapený, kde sa v tak amatérsky vyzerajúcom filme nabralo toľko realistickosti. Na najdrsnejšie francúzske krváky ako INSIDE to ale nemá, keďže tie okrem non-stop násilia ponúkajú aj množstvo napätia a psychického teroru a ako sa hovorí, dostanú sa vám pod kožu. CARVER len skúša, koľko znesiete, a atmosférou a zvrátenosťou mi trochu pripomínal Bollov SEED. Zaujímalo by ma ale, čo by režisér stvoril s poriadným rozpočtom. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výtečně. Už jakmile hned v úvodu spustila ta správná country vypalovačka, tušil jsem, že tohle bude dobrý... Jak už to tak často bývá, další skupina mladých se dostala do pořádnýho průseru někde na samotě u lesa. Místní hospodu obývají dva primitivové se sympatickou zálibou v točení vlastních snuff movies. Špinavou práci koná elegantně a s noblesou ten mladší a vypasenější z nich - Bobby Shaw - který dokáže nápaditě a s chutí použít všeho, co má zrovna po ruce. Například na jednu z obětí nejdřív vysype provizorní hajzl plný hoven, následně mu s ním zlomí nohu a své představení zakončí efektním vymáčknutím obsahu varlete kleštěma. Blondýně zase s radostí zatluče hřebík všude možně po těle, než to završí mistrovsky provedeným zaražením přímo mezi oči. A podobně. Tenhle umaštěný špekoun se s tím nesere, navíc si vždy na akci vezme stylový letecký (možná svářečský?) brýle, asi aby mu nic neuniklo ani ve chvíli, kdy zrovna všude stříká krev a on by chudák nic z toho neviděl. Zkrátka v životě takovýho požitkáře není nic hezčího, než slyšet ten krásný, tupý náraz kladiva do hlavy. Tak... CARVER ale nenudí ani když se zrovna nic nemasí. Je pravda, že může působit trochu amatérštějším dojmem, ale mně to nepřišlo nijak zvlášť na škodu. Navíc, veškerý gore je odvedený detailně, více než uspokojivě a s tím pravým citem pro věc. Takže brutální, špinavá záležitost s prvky teenagerského hororu. Líbilo se. (screeny) ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

To už tady dlouho nebylo! Vydlákovci se nezadržitelně rozmnožujou. Co taky dělat za dlouhých zimních večerů, když civilizační neduh se v těchto končinách ještě nestačil naplno rozbujet. Jenže pro zbloudivší se turisty by už jen výrazně hnědý nátěr hajzlíků měl být dostatečným varováním, že v tomto podhoubí parazitů, není všechno košer. Zaujme je ovšem krom panenské přírody i vynalézavost bodrého strejce v lacláčích s pohotovostním nářadím při ruce a neodmyslitelnou country odrhovačkou, tou vtíravě se linoucí ozvěnou, která dokáže rozpumpovat i mrtvýho, natož partu nadrženejch měšťáků. Tedy vězte, že Carver „má koule(?)“… ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle filmová chuderka musela mít opravdu nízký rozpočet, ani na jednoho pořádného herce nebylo. Pravda je, že nejblbější na celém filmu je scénář, smysl by mohl dávat snad jen po rychlém vypití lahve rumu. Raději dvou. Subžánr hixploitation samozřejmě není založen na třeskuté logice, ale co je moc, to je moc. Četné momenty jsou úsměvné, některé vyloženě k smíchu (to když chcípáček prorazí lebku nožíkem na chleba, pravda, před tímto kouskem s ním bez zjevných potíží upižlal nohu). Tvář exploitation se snaží zachránit jediná scéna lacerace varlete. Zbytek je buď nuda, nebo nechtěná sranda plná amatérského zpracování a žánrových stereotypů. Aha, pardon, nafoukaná blondýna sejde ze světa až jako druhá, takže jaképak klišé. Bohužel nejděsivějším na celém filmu zůstává kvalita scénáře. Z druhého místa ji dohání herecké výkony. Pro filmového fanouška má tento snímek nulovou hodnotu. Zdá se, že ani začínající sadista se příliš nepřiučí, pokud by chtěl postoupit do druhého levelu a rozšířit si znalosti, zde mu pšenka nepokvete. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to doprdele bylo? Ujetost, ktera nezna mezi. Pan reziser je asi taky peknej uchylak, ze tohle natoci. Naprosta nerealnost chovani postav, zadna hudba ........... Kde jsou ty casy hororu, kdy vam vstavali vlasy hruzou pouhou zmenou toniny hudby, tady jsem se ani tak nebal, odkud ono prerostle fousate dite vyleze, nybrz jsem se bal, co ono fousate prerostle dite komu odrizne, co mu kam co pribije apod. Tohle nepatri vubec do umeni a radim to do pytlicku s kanibalama a 120 dnum sodomy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je natočen na motivy skutečných událostí. Z kempování v horském městečku Halcyon Ridge se tehdy nevrátilo 5 lidí. (Matysek__k)

Reklama

Reklama