Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (247)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Konecne nejaky Disney animak aj o cernosskej hrdinke :-). Tak krasne a zaujimavo sa to zacalo, vyzeralo to byt na 5*, ale ked prisiel na scenu ten carodejnik a tie temne sily "cierne tiene", film u mna v konecnom dosledku klesol az na 3*. Asi nie prilis vhodne pre male deti. Animacia pekna...ale trochu malo humoru a pesnicky tiez len priemerne. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k oscarové nominaci jsem čekala o mnoho víc. Princezna a žabák, je místy zábavná, ale je zaměřena určitou věkovou skupinu což může být v pár okamžicích velice otravné. Postavy byly snesitelné, vždycky mě dostala do kolen magnátova rozmazlená blonďatá dcerunka. Písničky celkem ok, vizuál taky neurazil, ale po příběhové stránce jde vzhledem k Disneymu o těžký průměr. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jde poznat, že se jedná o novější animovaný film, protože to není úplně ta stará klasická 2D kresba. Pracuje se tu více s prostorem, používají se lepší světelné efekty a celé to působí více moderně. To ale vůbec nevadí a je velmi pozitivní, že se ve Walt Disney vůbec odhodlali přejít opět do starých vod klasické animované tvorby a naservírovali nám povedený a zábavný žabí příběh. Mě to potěšilo a pobavilo a doufám, že klasicky kreslených filmů opět přibude, protože dnešní trh je 3D animací už přímo přehlcený. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pekná klasická rozprávka s dobrým nápadom, nádherne nakreslená s príjemnými pesničkami, ktoré sú rytmické. Bola som na tom v kine so sestrou a dokázala pri tom obsedieť, takže to bolo aj pre deti dostatočne zábavné a pútavé. Určite najlepšia rozprávka podobného štýlu poslednej doby, len bz som to ešte veľmi rada videla v origináli. 100% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

rozjuchany zabacky road trip pres baziny mesta jazzu + klasicky vychudly (zajimave, jakto, ze ti padousi jsou vetsinou vzdycky takove tycky,...) lotr, tentokrate upsany peklu.. coz je na muj vkus az prilis nebezpecne a strasidelne (myslim ted na deti, ne na sebe), ale Disney to uz parkrat zkusil, takze az tak prekvapen nejsem.. Roztomile postavicky (priblbly tlustoch - lovec, priblby krokodyl - dalsi klasicka disney metoda, ta svetluska, to uz bylo neco jineho), zajimave zmodernizovani klasicke pohadky, pocta jednomu mestu a jednomu stylu (ted me napada, proc dali zrovna ted hlavni hrdinku afroamericanku..) a typicke pekne pisnicky.. i kdyz nekdy trochu otravne.. takze takove prumerne 4, snaha o pripomenuti starych casu se ceni, ale prece to mohlo mit trochu lepsi dej.. vcelku souhlasim s Nathalii :-) ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Hned na začátku úvodní písně „Down in New Orleans“ můžeme vidět, jak někdo třese koberec ze svého okna. Je to stejné jako s magickým létajícím kobercem ve snímku Aladin (1992), který režírovali také Ron Clements a John Musker. (Epistemolog)
  • Po uvedení filmu do kin bylo hospitalizováno se salmonelou více než 50 dětí. Důvodem bylo pusinkování žab. (Athree)
  • Svojráznemu, tučnému krokodílovi Louisovi prepožičal v slovenskom znení hlas jedinečný spevák a hudobník Richard Müller, pre ktorého to bola zároveň prvá skúsenosť s dabingom. (Patrik200s)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama