Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku bolo jasné, že film pôjde temnou cesto Aliena a i keď niektoré sceny sú prebraté z toho kultu, tak aj tu majú svoje čaro či agresiu. Film má tri postoje. Tá prvá je o dievčati, ktorá sa nezmierila s osudom, ktorý jej vybral vedecký tím a tak už na začiatku ukáže energiu žít. Druhá  je o nádhernej Natashe Henstridge, ktorá nekompromisne likviduje kohokoľvek a kdekoľvek, len ju hlavne nenasrať. A tretia  sa odohráva v temných a tmavých chodbách tunelu, kde pozoruje našich účastníkov zájazdu bytosť, ktorá má ďaleko k veľkolepému Alienovi a myslím si, že práve na ňu už nevyšli koruny, lebo bola úsmevná. Ale je to celkom intenzívne a naháčky po milom netvorovi sú silno efektné. Herecké osadenstvo je ukážkové, ale najviac zaujala krásna Natasha a vo skvelej forme Michael Madsen, v tej dobe ešte nebral každú rolu a práve tu ukázal, že herectvo ho bavilo. Miestami pôsobivý, miestami lacný, ale mna to i tak docela pohltilo, silné 4*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem měl tento snímek hrozně rád (viděl jsem ho asi 5x během týdne). Avšak dnes už kvalita mírně vyprchala. I tak se ale jedná o povedený a napínavý horor s dobrým obsazením (Skvělý Kingsley-Madsen, krásná Henstridge) a povedeným monstrem, které se sice objeví až na konci ale rozhodně vypadá skoro tak dobře jako Vetřelec (dělal ho stejný tvůrce). Jen je škoda, že vzniklo i několik příšerných pokračování. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Dojmy z filmu rozporuplné, ale vesměs kladné. Pokud se zaměřím na samotného mutanta, tam není co vytknout, po výtvarné stránce dokonalost sama. Mimozemšťan vypadá opravdu nádherně. Ovšem vzhledem k hereckému obsazení, jejichž role jsou skutečně uvěřitelné, nemá film ten správný nášlap. Jako u každého hororu má děj gradovat, ale tady jsou evidentně odpočinková místa, u nichž si můžu klidně dojít na záchod. Jakkoli mi byla dospělá Sil sympatická (jako dítě však sympatičtější), nemohl jsem si pomoct v tom, že občas neví, co hraje. A měl jsem pravdu, když jsem nahlédl do profilu, že se jedná o její prvotinu. Ale co do zvoleného tématu se jedná o jedno z těch lepších zpracování. A hladová myška věští, že se někde líhne pokračování... ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to jako parodie na řadu Vetřelec. Smyslná Natasha Henstridge ukrývá ve svém těle jakýsi druh mimozemské bytosti, které by pořád jenom šoustalo a to nejraději s celou Amerikou. Jakési mezidruhové páření se v tomhle filmu mění na UFOPORNO! 60% (DĚJ *** AKCE ** HOROR * HERCI ** EFEKTY **) IMDb.com: 5,7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mne to nepripadá ako úspešné spárenie." Ten nápad vôbec nie je zlý. S trochou snahy sa mohlo jednať o hororovú sci-fi klasiku. Snaha sa však bohužiaľ nekonala. Čudný rýchly úvod, nudný stred a taký voľajaký nijako-nejaký (ehm, kanálový) koniec. Má to dobré nápady, nechutné scény a bizarným spôsobom exotický kasting (najlepší je Michael Madsen ako chlap, ktorého keď zavolajú, znamená to, že sú veľké problémy), ale každých pár minút to po jednej vydarenej scéne upadne do letargie, WTF nápadov a nelogických nezmyslov. Ako hororový fanúšik oceňujem, že sa hralo na pomerne vysokú nepríjemnosť, čiže plno sexu, nahých tiel, gore a iných nechutností (Sil vyzerá ako Votrelcova sestra, na filme ostatne pracoval slávny H.R. Giger). ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)

Reklama

Reklama