Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vyhrát pět milionů dolarů v nové reality show? Stačí málo. Jen vzít do ruky zbraň, přiložit ji k hlavě, natáhnout kohoutek, stisknout spoušť... a přežít. V hlavních rolích Eva Mendesová a David Krumholtz.  Dobrá reality show je ta, která dokáže diváka pohltit a vyždímat z něj i ty nejvíce utajované emoce, o nichž ani on sám neměl potuchy. Jenže nekonfliktní témata, která by dokázala oslovit stále otrlejší publikum, pomalu docházejí. A proto se ředitelka televize ABN Katy Courbetová a její podřízený, dokumentarista Rex, rozhodnou přijít s natolik drsným nápadem, že před ním celý svět padne na zadek. Jejich nová soutěž se jmenuje Přežij! a její vítěz v ní může získat až pět milionů dolarů. Pokud se toho tedy dožije. Celý projekt totiž není nic jiného než ruská ruleta s nabitou zbraní. Úřady proti uvedení pořadu pochopitelně protestují, Katy dělá, co může, aby je udolala, a Rex všechno zachycuje na kameru, přičemž stejně jako po studiu brouzdá i životy soutěžících a jen s kroucením hlavou poznává, jaké důvody mohou vést člověka k tomu, aby před kamerou dobrovolně vsadil svůj krk. Hlavních rolí se v drsném komediálním dramatu, které v roce 2007 natočil dvěma Oscary oceněný dokumentarista Bill Guttentag, ujali Eva Mendesová a David Krumholtz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takto ma hodnotenie na csfd už dlho nešokovalo. Originálna, nápaditá a dobre zahraná satira na dnešné médiá je zžieravá, trefná, vtipná a sexy (najmä ak jej velí Eva). V závere drží palce svojmu favoritovi aj divák, ktorý sa nechal Guttentagom dostať tam, kam ho chcel mať. Najlepšie je ale sledovať pocity účastníkov súťaže a rozmýšlať, čo sa im pri losovaní a po ňom odohráva v hlave a hlavne v duši. Je to taká až Trierovská manipulácia s divákom, i keď v prostredí televízie značne ukecaná. Škoda, že takýto typ malých filmov sa k nám dostane až neskoro v noci na verejnoprávnej televízii roky po premiére. Ukazuje totiž v miernej nadsázke nielen to, čo sa môže odohrať o pár rokov, ale čo sa odohráva na obrazovkách v prenesenom zmysle slova už dnes. A lepšie to nebude. ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Celkom pekne zvládnutá komediálna dráma s dostatočným humorom a dostatočným napätím natoľko, že vás to dokáže zaujať, hrozne sa mi páčilo ako Eva Mendes hrala svoju rolu,vychcanú, výbitú a priebojnú ženu, ktorá kruto išla za tým čo si zaumienila, bola v tom strašne fantastická, taktiež dobrý dej s konečným zvratom, nemalo proste chybu. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako nápad je to docela dobrý a kdyby to tvůrci pojali jako satiru na ty dnešní reality show, tak to mohlo být i docela zajímavý. Bohužel to tvůrci mysleli asi smrtelně vážně a proto to působí naprosto nezvládnutým dojmem. Navíc se film věnuje přípravě show než pořadu samotnému, takže je to většinu času dost nuda. Eva Mendes se do téhle role vůbec nehodí a absolutně jí nezvládá. Prostě pokazilo se všechno, co se zkazit dalo a místy bude mít divák co dělat, aby přežil tenhle film ()

Luukec 

všechny recenze uživatele

I přesto že ten film byl totálně kýčovitej, střih byl otřesnej(dějové linie se nesmyslně prolínali) a kamera se mi taky nelíbila, dokonce asi i herci dostali za ukol hrát jenom na 30%.. A to nemluvím o konci film.. kdy se týpek ve studiu zastřelí, diváci mlčí.. moderátorka oznámí že 6tý týpek taky vyhrál a diváci jásají.. wtf ? tam někdo umře, párm inut zpět vypadali že se věichni rozpláčou a najednou jásají.. témeticky bych to přirovnal k filmu the condemned.. kterej byl natočen skoro stejně.. šlo o sledovanost a nějaká etika šla do ha*zlu.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá parodie na nejrůznější pořady typu Big brother, Vyhulený a podobně. Námět je zajímavej, Eva Mendes v hlavní roli je naprosto neodolatelná mrcha, ale celkový zpracování poněkud pokulhává. To jsem měl chvílema pocit, že režisér Guttentag si z nás dělá dobrej den. Já chápu, že to mělo vypadat jakoby dokumentárně, ale mně ta ruční kamera a podivný střihy dost vadily. Jinak pokud by taková soutěž opravdu existovala, tak se přiznávám, že já bych si to rozhodně nenechal ujít. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Eva Mendes se na filmu podílela také jako výkonná producentka. (ČSFD)

Reklama

Reklama