Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 915)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na to, ze se jedna o prvni Whedonovo celovecerak, kdyz pominu vicemene zavery jeho serialu, tak se fakt vytah. Ne, rozhodne to neni dokonaly, ale ano, je to totalni naklad. Hned od zacatku se film rozjede, i kdyz zase se musi uznat, ze vic nez polovinu filmu vyplnujou souboje mezi Avengers, takze nez jako nejaka osudova bitva o Zemi to je spis spickovani mezi nekolika super silnejma magorama. Ale zase to vynahradi radne epic posledni tretina, kdy nastesti Loki neni jedinej zaporak a tohle byl fakt skvelej napad, misto aby particka superhrdinu bojovala s jednim supersmejdem, radsi to jsou oni versus armada, coz je dobre, protoze je furt co rubat a co si budem povidat, Loki je jen urvanej umastenej chudak. Musim taky rozhodne pochvalit hudbu a hlavne naprosto dokonaly triky, herci jsou perfektni, Ruffalo je zatim nejlepsi Hulk. A je videt, ze je Whedon hlavne fanousek, takze neni nouze o spoustu vtipnejch narazek a hlasek. Celkove sice moh bejt film klidne kratsi, akce vic, pribeh krapet komplikovanejsi, ale na to srat, je to proste nehorazna zabava. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Představa, že se film vyhne nutnosti exponovat jako divoch, protože bude počítat s divákem znalých předchozích snímků, je naprosto lichá - za prvé je třeba stručného expozé Hawkeye a Natašky, za druhé je třeba, aby si chlapi porovnali svoje ocelové / božské / séroidní pinďoury a zjistili, kdo ho má většího... tím strávíme zhruba polovinu filmu a když už se vyfackuje každý s každým a Kapitán Amerika nás poučí, že je jenom jeden Bůh, dojde konečně na týmovou akci. Na to, kolik minut máme za sebou nelze říci, že bychom měli úplně celistvé informace kdo, co, proč a za kolik, ale jakmile začne Whedon ohýbat ocel po tunách a sázet jeden záběr spektakulárnější než druhý, je to vlastně fuk. Navíc postavy začnou hláškovat (což bohužel trochu podvazuje ukníkaný český dabing), Kapitán trochu zlobí (malinko, aby si mohl odmáznout okénko modrého života za největšího slušňáka) a Avengers nabízí přesně to, proč se na "marvelovky" chodí. Kulervoucí heroický večírek, čitelný, přehledný, vypulírovaný a těžkotonážní. Možná vám pak unikne, že celý příběh je vlastně tragicky mechanická přejímka "klasické invazní šlamastiky" bez zásadního vkladu k mytologii hrdinů. Druhá půlka je prostě čistý požitek z enormně pompézní podívané. Ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že se půl filmu nedělo vůbec nic a že o postavách nevíme o nic víc než dosud. Přikláním se k tomu, že Whedon práci zvládl opatrným manévrováním. Zábava je to slušná, ale jako samostatný fikční svět to nijak zvlášť smysl nedává - to, co se podařilo prvnímu Železňákovi a částečně Thorovi se tady prostě smrsklo na exhibiční utkání hvězd plné kliček, frajeřinek a dovednostních soutěží. Edit: při vzpomínce na masitou druhou polovinu a na to, kterak jsem dal Bitevní lodi též 3 ***, kapituluju a přihazuju :-) [75%] ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mohutná dávka dobré nálady a naděje, že filmy s hromadou nesourodých postav oblečených v různých oblecích a s různými schopnostmi (bůh vs sexy agentka vs lukostřelec), mohou fungovat na výbornou. Málokdo si asi uvědomuje, jak měl Whedon těžké spojit všechny tyhle postavy do funkčního celku a předvést je ve filmu současně, ve scénách a sekvencích, v kterých by se divák smál, tam kde tvůrce chce a nikdy nikde jinde. To se mu povedlo a patří mu za to mé díky, mnohem větší než za přehlédnou akci nebo ve výsledku velmi přesnou stopáž. Tenhle film má totiž všechno. Dobře fungující postavy, svět, relativně logické kroky, komiksovou stylizaci včetně "fyziky" a především vynikající scénář, který dává prostor všem a naťukává "příběhy jednotlivců". Já se snad víc bavil vtipy a konverzací, než akcí, ale i ta včetně triků brala dech. Když pominu klasické postavy, které prostě mají své kouzlo, tak jednoznačný vládce je Hulk, který se v podobě Marka Ruffala konečně dočkal herce hodného jeho ... ehm... velikosti. Každý jeho pohyb je perfektně záměrně dokonalý. Abych jen nechválil,je tu pár věci, co mě trochu trápí. První je, že scénář a Whedon obecně se snaží příliš často rozesmívat publikum, čímž shazuje dramatickou úroveň okamžiku i filmu. Bavilo mě to, ale osobně nechápu, že to má takový vliv na tak široké pole diváků (91%?). Ta sebeparodie přeci nemůže být tak univerzální... Další věc mimozemšťané nezabíjeli, mimozemšťané neefektivně ničili taxíky...a jediné, co Whedon zatím nezvládá je udržení tempu v akčních závěru, který jak má být dlouhý, tak ztrácí na tahu chvílemi. Přesto je to film, který mezi komiksy v podstatě nemá obdobu a zvládnutí celé látky s těmi postavami si zaslouží potlesk. Potlesk, smích, potlesk. PS: proč Josh nezakázal dávat do traileru "Hulk catch Iron man"?:(z vrcholu filmu bylo jen "hm, zase..." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, bez šťávy, slátanina v negativním slova smyslu, kde je půlka postav těžce veletrapná. A jak mě předtím potěšily jednotlivé dílčí Marvelovky, týmovka zabila co šlo. A umlaťte mě za to třeba Hulkem. "If you don’t like this movie, you’re a piece of shit." (x) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S přítelkyní jsme se na Avengers těšili. Sympatické je, že tvůrci dali do kupy herce, kteří opravdu hrají Iron Mana, Kapitána Ameriku, Thora nebo Lokiho. Dokonce mě překvapili, že do jedné z rolí narvali suprovou Cobie Smulders, kterou máme hrozně rádi. Celkově nemůžeme říct, že bychom se netěšili, těšili a jak. Tyhle komiksové adaptace nás baví, i když je to už po miliónté propraná prakticky stejná písnička. Až tedy na to, že tentokrát se nejedná o konkrétní postavu, ale o celou řadu superhrdinů. Trošičku mně příjde, jako kdyby v Hollywoodu už nevěděli, co natočit. Příběh je totiž naprostý průměr a nebýt skvělé kombinace humoristů, ať už v podobě Iron Mana nebo Thora, tak můžu říct, že bych se začal asi i nudit. Dobře, efekty byly skvělé, akce parádní, ale to je tak nějak všechno. Trošku jsem nad tím přemýšlel a došlo mi, že jsme možná měli velké očekávání. Oni se Avengers tváří jako opravdu velký film. Jenže velký film ze světa komiksů splňuje asi jenom Watchmen. Ten totiž dokáže po všech stránkách být daleko jiný, než filmy se superhrdiny většinou bývají. Avengers jsou totiž ve své podstatě recyklace všech postav nacpané do jednoho filmu s kopou dobrých akčních scén, ale s žádnou inovací. Každopádně nás to zabavilo a to byl u takového filmu účel. Jen nevím, jestli mě to dokáže zabavit i u dvojky. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (308)

  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) má v tomto filmu samonabíjecí pistoli Smith & Wesson M&P, která byla původně určena výrobcem pro armádní a policejní použití. Jedná se o změnu, neboť ve filmu Iron Man 2 (2010) jsme si u něj mohli všimnout za opaskem pistole Glock 17 ve standardní velikosti. (Kubaaa97)
  • Někteří fanoušci si všimli, že ve zprávách po bitvě jsou v jedné reportáži vidět chlapci, kteří vypadají jako Peter Parker (Spider-Man) a jeho kamarád Ned v mladších letech. (Nirox54)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Reklama

Reklama