Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

d-fens 

všechny recenze uživatele

...ak sa dožijem, tak tento film chcem vidieť na svojich 80-tinách.... romanticky a nedepresívne podaná nostalgia.... možno príliš "americké" - t.j. priame, zrozumiteľné, prvoplánové a v lákavom "obale", ale ak sa nechcem hrať na intelektuála, musím priznať že je to hlboko humanistický a krásny film, ktorý snáď človeka obohatí viac ako hocaká iná psychologická štúdia na tému staroby a blížiacej sa smrti..... jediné čo by som filmu vytkol je "divadelnosť" niektorých scén, hold predlohou filmu bola divadelná hra.... Asi to nie je čisto 5*-ový film, ale v ufrflanom, arogantnom (ale v hĺbke duše dobrom) Normanovi som sa až príliš videl - preboha, a to nemám ani cez 30!! :)) .....APROPO Jane Fonda má naozaj skvelú "figúru" ;-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak úvodních 30 minut vypadalo jako takový obyčejný doochodcovský drama. Sice filmy o doochodcích mě zrovna moc neberou, ale dalo se na to dívat. Jenže pak se tam zjeví hysterická Jane Fonda a mele nějaký neskutečný hovna. Ta sice záhy opět zmizí, ale zbytek filmu už je akorát o tom, jak jeden despotický stařec jezdí s nějakym nevychovanym spratkem po jezeře na člunu a chytá ryby. Horko těžko jsem to dokoukal. Film by byl tak na 1 hvězdu, druhou přidávám čistě jenom za Henryho Fondu. Nechápu, kde to nabralo takový hodnocení. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

To jezero je nejspíš Winnipesaukee v Nové Anglii, jako bych poznával i některé zálivy, motorovým člunem je to všude blízko, plaváním hrozně daleko. Vícegenerační romantický film postavený na vztahu otce a dcery, do kterého jsou zapleteni všichni (rodinní) účastníci. Komorní pojetí poskytuje prostor pro herce i přírodu, úvahy i řešení. Tak jak režiséři a herci stárnou, bude počet filmů se seniorskou tématikou narůstat... ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Více než důstojné rozloučení Henryho Fondy se svou hereckou kariérou. Fondovi i Hepburnové táhne na osmdesát, ale předvádějí dokonalý herecký koncert. Film ozvláštňuje, že dceru Fondovy postavy hraje jeho skutečná dcera Jane, ovšem nutno dodat, že její herectví poněkud pokulhává za malým Dougem McKeonem... Kdo neví, co s načatým večerem, nemá náladu ani na krvák, ani na přesládlý romantický film, tak Na Zlatém jezeře je ten pravý film... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poetické to možno je, ale skôr vhodnejšie pre staršieho diváka, ak nie vyslovene už človeka prežívajúceho jeseň svojho života. Mladému človeku tu vzniká bariéra vcítenia sa do kože postáv. Je to taký pokec na dôchodku, rozjímanie o živote, vychutnávanie si pohody, ale aj strastí každodenného života. Vcelku to prišlo ale dosť fádne, akoby bez zápletky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit předávání Oscarů, převzala jej za něho jeho dcera Jane Fonda (Chelsea Thayer Wayne). (Kulmon)
  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama