Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

claudel 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda ve své poslední filmové roli, těsně před smrtí, podává strhující výkon v roli senilního a nabručeného staříka, stejně tak velde něj září Katherine Hepburn, coby vitální, energická a optimistická starší dáma, která jako jediná se svým bručounem umí vycházet a radovat se z každého okamžiku a malých každodenních krás. Tomuto filmu nelze nic vytknout, byl natočen podle divadelní hry, takže dialogy jsou skvostné a samozřejmě vyžadují vysokou kvalitu obou herců, což Fonda i Hepburn splňují. Závěr je velmi pěkný a dojemný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celý snímek jsem měla strach, že se Henry Fonda před kamerou rozpadne a Hepburonová roztřese k nezastavení. Obojí mě poněkud rušilo v tom, abych si mohla plně užít poetického příběhu staré dvojice. Lidé by měli znát své limity a v momentě, kdy začnou trouchnivět, by měli zvážit, zda si ještě stoupnout před kameru. Dílem z ohleduplnosti vůči vidoucímu obecenstvu a dílem kvůli tomu, aby si diváci zachovali vzpomínky na časy, kdy byla radost na ně pohledět. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, herci byli opravdu špičkoví a příběh také nebyl úplně k zahození, ale bylo to zase takové unuděné a rozvláčné, že se mi zavíraly oči a to byl jasný den. Moc mi nejde do hlavy těch zdejších 85%, ale spíš to bude mnou, že potřebuji nějaký scénář, na kterém se dá stavět a ne jen prázdný děj. 60% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

To jezero je nejspíš Winnipesaukee v Nové Anglii, jako bych poznával i některé zálivy, motorovým člunem je to všude blízko, plaváním hrozně daleko. Vícegenerační romantický film postavený na vztahu otce a dcery, do kterého jsou zapleteni všichni (rodinní) účastníci. Komorní pojetí poskytuje prostor pro herce i přírodu, úvahy i řešení. Tak jak režiséři a herci stárnou, bude počet filmů se seniorskou tématikou narůstat... ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Krááááááása, už při prvních kamerách na potáplice a západ slunce nad jezerem při piánu naznačovalo, že půjde o nevšední zážitek. Ale poté co hlavní dva představitelé poprve promluvili,už to bylo jisté! Za celou dobu 6 herců, včetně pošťáka a přitom taková atmosféra, jejich výkony jsou strhující. Jedná se proste o nádherný film, který pohladí na duši, takové filmy se dnes již nevidí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)
  • U domu Thayerových je ve skutečnosti loděnice, kamera ji však záměrně ani jednou nezabere. (Kulmon)
  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama