Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Válečných filmů s tematikou partyzánů (zvlášť těch v sukních) moc neznám, z novších snad jen Odpor . Příběh ujde, byť by se tu dala najít spousta hloupostí- německá armáda dostává na prdel od pěti vesměs akcí neprověřených odbojářek. Výborně zvládla roli především krásná Sophie Marceau, především za ní 7/10... Výstižní komentář: Smok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kvintet špinavkyň. Pocta statečným dámám ve francouzském odboji, které když padly na kolena, nebylo to kvůli modlení. Když jde o svobodu a život, každý by měl použít tu nejlepší zbraň, co má.. Váleční veteráni Salomému filmu vyčetli, že se do odboje nevstupovalo z donucení, ale patriotismu. Já bych mu vytknul, že se moc nepáral s autentičností a zároveň nebyl schopen přijít s něčím, co by tu už x-krát nebylo a lépe. No nic, Jour J zůstal neprozrazen a ani nebylo potřeba ojet Pétaina.. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu důvod vzniku tohohle filmu. Vždycky to byli muži kdo pokládali ve 2. světové své životy a ve filmech byly ženy pouze jakousi okrasou, případně se na ně nikdy nevztahoval hlavní děj. V tomhle tenhle fim opravdu vynika a našel dostatečně poutavou látku která dokáže nadchnout. Takže po příběhové stránce to opravdu špatné nebylo a po filmařské stránce taky zvládnuto dobre. Nechci teda nějak snižovat kvality tohoto filmu, přesto musím říci, že jsem se docela nudil. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který vzdává holt ženám, které přispěly k pádu nacismu. Rok 1944. Spojenci se chystají k vylodění ve Francii, ale německá rozvědka zjístila informace o umělém přístavu od dopadaného geologa. Komando žen se vydává tohoto geologa zachránit. Příběh je podle skutečných událostí a tak to taky vypadá. Já osobně jsem nečekal až tak dobře atmosféricky natočený děj. A ten mě dokázal upoutat a jen sledoval, aniž bych musel z nudy někam odcházet. Pořád se něco děje a v těch holkách je vidět, že k tomu přistoupily se ctí. Napínavých pasáží tam bylo nespočet, nějaká ta přestřelka a místo se našlo i pro city. Prostě vše, co má mít válečné drama. Akorát jediné, co mi přišlo divné, bylo, že se všichni snažili zabít německého důstojníka, vůbec se jim to nedařilo a nakonec, když se tak stalo, vypadalo to úplně jednoduše. 80%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

troška popriťahované za vlasy, nábor do skupiny, baby nevyškolené v podstate za jeden deň išli na ostro, z hereckých prejavov ako tak spokojný s S. Marceau (aj keď sú určite lepšie filmy kde ukázala viac svojho umenia. Scenár bol stavaný príliš na "cieľ" filmu. Zachrániť geológa, zabiť ofiiciera a to všetko skupinkou naivných laických agentiek. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Když letí děvčata na začátku filmu do Francie, tak má jejich letadlo na sobě pruhy. Jenže tyto pruhy se na letadla malovaly až v den D, kdy došlo k vylodění v Normadii, aby se lépe rozpoznali Spojenci od Němců. (Rodriguez)

Reklama

Reklama