Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (114)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vytoužený sequel, na který jsme čekali 30 let a kupodivu na něj ještě došlo. Nostalgie na 80. léta pořád funguje a myslím si, že premiéra na Netflixu je nakonec lepší varianta než poprask, jaký by Paramounti udělali v kinech, zvláště v letošním nepředvídatelném roce. Nikdy jsem nebyl fanoušek série, předchozí trilogii jsem viděl tak před 15 lety (1 asi před pěti a tu mi citelně zkazil původní dabing) a tentokrát nedošlo na opakovačku. Čtvrtý díl rozhodně má své momenty (hlavně v závěru to na mě fungovalo dost), akurátní akční scény a Eddieho Murphyho, který rozhodně nevypadá na svůj věk (akorát u jeho hlášek jsem se zasmál právě jednou). Jen je film zkrátka cílený hlavně na fanoušky, kteří mají bližší vztah k těm postavám a hercům, které jsem třeba deset dvacet let nikde neviděl. Rozhodně je však cílit, že to je pouze akvizice Netflixu a ne vlastní produkce (Jerry Bruckheimer opět u kormidla) a v kině by to ostudu neudělalo (kvalitativní, komerční nejspíš ano). ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem si strašně užil některé staromilské montáže a kulomety Fowleyho hlášek. Strašně super byl návrat Taggarta a Rosewooda. Potěšil i Paul Reiser. Bacon měl super potenciál, dtto Joseph Gordon Levitt, bohužel se je tvůrci rozhodli trestuhodně nevyužít. A taky byl úplně nehověno, rozuměj nijaký příběh. Místy velmi prázdné a nudné. Škoda, protože to občas umělo polechtat na koulích, ale strašně krátce, že člověk potřeboval víc, ale nedostal.... 5-6/10 ()

Reklama

bozka10 

všechny recenze uživatele

Tak toto zabolelo!A to mám vypestovaný nostalgický vzťah k policajtovi z Beverly hills už dlhé roky.Táto klasicka je nesmrteľná,ale toto bolo úplne zbytočné a nasilu.Velké trápenie,zlý film.Akotak možno ocení fanúšik série.Axel evidentne už není vo forme a toto rozhodne mažem a púšťam jednotku a dvojku. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Rozhodně neurazilo! Důstojné pokračování kultovní 80tkový klasiky kterou většina populace miluje a já nejsem vyjímkou a považuji se za hodně velkého a letitého fanouška Axela Foleyho. Máme zde jednoduchou zápletku plnou kvalitní a klasický “Axion” alias Axelovy akce plné jeho specifického humoru bez zavření pusy na vteřinu. Ano dostal jsem to nač jsem zhruba 27 let čekal od chvíle kdy jsem viděl první díl na VHS. Už nyní se nemohu dočkat dalšího dílu! Mé hodnocení: 8/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem je to poměrně jednoduché. Kdo má totiž v oblibě předchozí díly a Eddie Murphyho, ten bude při sledování čtvrtého Policajta v Beverly Hills naprosto spokojený, jelikož se tvůrcům podařil prakticky až husarský kousek ve smyslu, že ty osmdesátky tu jsou jednoduše cítit snad v každé scéně, v každém záběru, i v každém slovu, ta nostalgie tu doslova číší na všechny strany, a co je nejpodstatnější, tak to že to dělá opravdu funkčním a efektním způsobem. Atmosféra, postavy, akce, hlášky a především styl, to vše prostě působí jako by nebyl rok 2024, ale spíš ten přelom 80. a 90. let, kdy se točilo tímto způsobem a bylo to fajn. Pak tu jistě budou ale i diváci, především z řad těch mladých, kterým ona doba filmařiny ale vůbec nic neříká, a u těch věřím, že s tímto filmem budou mít nemalý problém, a to z mnoha důvodů. Na dnešní dobu je zde totiž té akce opravdu pomálu a navíc není ani nikterak výrazná, zápletka pak určitě neoslní, není ani nápaditá, ani se neodehrává v nějakém převratném tempu, přítomný humor též docení jen málokdo z nich, postavy působí otřepaně a předvídatelně, atmosféru nezaznamenají vůbec a naivní konec asi také kousne jen málokdo. Z toho tak vyplývá, že co fungovalo před více než třiceti lety, dnes už asi na zadek nikoho neposadí, nicméně opakuji, starší generace bude určitě tou spokojenější částí publika, a to samozřejmě i díky samotnému Murphymu, který krom toho, že na svůj věk vůbec nevypadá, tak především je tu na něm znát, že se filmem a hlavně svou postavou zase po delší době upřímně baví, užívá si to a díky tomu to své nadšení a pozitivitu přenáší i na diváky. A jen tak mimochodem, obsazení Gordon-Levitta považuji za jeden z nejhorších castingových přešlapů posledních let, ten kluk je totiž fakt nudný trotl první třídy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • Natáčalo sa od 29. augusta do 25. októbra 2022 v Detroite a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama