Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (293)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vytoužený sequel, na který jsme čekali 30 let a kupodivu na něj ještě došlo. Nostalgie na 80. léta pořád funguje a myslím si, že premiéra na Netflixu je nakonec lepší varianta než poprask, jaký by Paramounti udělali v kinech, zvláště v letošním nepředvídatelném roce. Nikdy jsem nebyl fanoušek série, předchozí trilogii jsem viděl tak před 15 lety (1 asi před pěti a tu mi citelně zkazil původní dabing) a tentokrát nedošlo na opakovačku. Čtvrtý díl rozhodně má své momenty (hlavně v závěru to na mě fungovalo dost), akurátní akční scény a Eddieho Murphyho, který rozhodně nevypadá na svůj věk (akorát u jeho hlášek jsem se zasmál právě jednou). Jen je film zkrátka cílený hlavně na fanoušky, kteří mají bližší vztah k těm postavám a hercům, které jsem třeba deset dvacet let nikde neviděl. Rozhodně je však cílit, že to je pouze akvizice Netflixu a ne vlastní produkce (Jerry Bruckheimer opět u kormidla) a v kině by to ostudu neudělalo (kvalitativní, komerční nejspíš ano). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dvě za film a po půlce za návrat hudby a dabing Martina Dejdara.  Když nemůže být Kaiser, Bárt Dejdar se zhostil role upovídaného Murphyho dobře. Zápletka je milionkrát omletá pohádka o dceři v ohrožení, vyplácáme se v bahně rodinných neshod, zavzpomínáme na kolegy policajty, uvidíme pár zastarale natočených honiček, jednu chybu s nalepením sledovacího zařízení na bok autobus (samo se asi nepřesune na záď). Z nostalgie jsme to dokoukali. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

O malý fous horší nežli mnohými fanoušky zatracovaný třetí díl. Snímek Beverly Hills Cop: Axel F totiž, stejně jako několik počinů před ním, vsází na laciné nostalgické berličky na úkor řádného nosného příběhu. Na trestuhodně olbřímí stopáží zde tedy dostaneme do sebe zahleděný projekt, který se postupem času začne čím dál tím víc topit ve své vlastní šťávě. Nastalé, poměrně smutné situaci už bohužel nepomáhá ani samotný Eddie Murphy, jehož pověstný frenetický herecký styl je ten tam a zbylo z něj pouhé trapné pitvoření. Za zmínku pak bohužel nestojí ani akce, která je v drtivé většině času opravdu nehezká a naprosto nezajímavá. To jde ruku v ruce také s komediální stránkou – neklamným poznávacím znamením této kultovní franšízy. Opravdu netuším, jak se to tvůrcům povedlo, nicméně ani na tak roztahané ploše jsem se ani jednou nezasmál. Veškeré gagy působí jako rozmělněný derivát něčeho, co na papíře bylo asi fajn, avšak zde se to úplně míjí jakýmkoli účinkem. Ve finále jsme tedy dostali naprosto zbytečný přírustek do zcela vyčerpané série, který postupem času v nepřeberné knihovně Netflixu zcela zapadne prachem. Bude to vážně taková škoda? Já si myslím, že některé věci by měli zkrátka zůstat nedotčené i masivním ziskům navzdory. Tohle je toho smutně pádným důkazem. (Netflix) „I'm chasing bad guys with Axel Foley! Hell yeah!“ ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po všech těch odkladech a všech informací, že vznikne nový díl Policajta v Beverly Hills, bych čekal, že to bude naprostá pecka, která neudělá primárně prvnímu dílu (druhý díl je také dobrý a třetí díl....je prostě třetí díl) žádnou ostudu. Bohužel 4 díl je naprosto zbytečné pokračování, které mě absolutně nebavilo. Nebavil mě příběh a nebavilo mě ani to pomyslné pomrkávání na předchozí díly. A když jsem napsal, že třetí díl je prostě třetí díl, tak trojka mě bavila více, než tento díl. Velká škoda. Ambice to mělo, ale zůstaly nenaplněny. A kdo vymyslel, že Murphyho bude dabovat Martin Dejdar? A to že například dabing Dejdara ve filmu Lhář, Lhář, považuji za vydařený. Absolutní nesmysl. Doporučuji tedy určitě v původní znění, i když ani angličtina ten film nezachraní. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé dokoukal 4 Axela absolutně jsem nevěděl jak ho ohodnit, řekl jsem si, že si teda dám celou sérii po sobě a tím se to vyvrbí a vyvrbilo. Tenhle kousek má má mix komedie a krimi a nejvíc se přibližuje dvojce, ale je to jeden problém a to jsou nový postavy. Gordon úplně zbytečnej a ten rodinnej prvek mě neskutečně sral, to se mě do téhle série vůbec nehodí a k Axlevi už tuplem ne. Jediná postava, která stojí za uznání je záporák Kevin Bacon, ten si toho sráče dává fakt hezky. Stáré postavy, jsou v pohodě a říkám že to mělo být postavených na nich a mohlo být nad Beverly Hills o pár hvězdiček víc. Takhle neříkám že je to špatný, ale ze série určitě nejhorší díl . ()

Galerie (260)

Zajímavosti (19)

  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • V závěrečné přestřelce, kde ve vile leží Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton) ukryti za sutinami proti značné přesile, nakonec Rosewood vyskočí z úkrytu a v jedné ruce ze zbraní a v druhé s policejním odznakem zakřičí: „Odhoďte zbraně,“ na což Taggart reaguje slovy: „Kristova noho, některé věci se nikdy nezmění.“ Tato scéna je narážkou na přestřelku z prvního dílu série, kde se Rosewood a Taggart dostali do podobné situace. (Koldyn)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Reklama

Reklama