Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (178)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší tuhle sérii jsme rádi s tátou sledovali v televizi. Jenže několik let jsem o tuhle sérii nezavadil a už dlouho jsem neviděl ani jeden díl. Na nové pokračování jsem se nijak zvlášť netěšil a když jsem viděl, že to bude na Netflixu nedělalo to na mě nejlepší dojem. Jaké jsou tedy moje dojmy? Jsem spokojený. Nový díl jsem si pěkně na večer pustil s tátou a byli jsme zvědaví jaký to bude. A musím se přiznat, že jsme se dlouho nenasmáli společně u nějakého filmu tak moc, jako u nového Policajta v Beverly Hills. Eddie Murphy se skvěle vrátil do své ikonické role a pořád i po těch dlouhých 30 let od posledního třetího dílu dokazuje, že i ve svých 62 let na to pořád má. Ale Policajt v Beverly Hills nikdy nebyl o akci (ta tady samozřejmě je, ale méně), ale o humoru a detektivní stránce. Humor se u nového čtvrtého dílu povedl a funguje zde opravdu hodně dobře. Ukecaný Axel Foley je vynikající a minimálně u 4 scén jsem se popadal za břicho. Co se týče ostatních postav, tak ty nové jsou ve směs v pohodě. Především staré známé postavy ze série potěší svými návraty a ačkoliv jsem dlouho neviděl předchozí díly, tak jsem si hned vzpomněl jaký to bylo předtím a zde se v novém dílu daří tvůrcům velmi dobře pracovat s nostalgií a odkazováním. Jakmile začne hrát v pozadí hudební motiv série, tak jsem byl hned chycený a užíval jsem si to. Ten soundtrack nikdy neomrzí. Celkově musím také pochválit hudbu, kterou dělal skladatel Lorne Balfe, který zde velmi pěkně jede styl z 80. let a mělo to díky tomu super retro nádech. Film je nejslabší především v režii, kdy nováček Mark Molloy není tolik zkušený a jde to vidět na některých scénách. Má to také kolísavé tempo a scénář je extrémně jednoduchý a předvídatelný. Záporák je hned čitelný od první scény, kdy se ukáže a po dramaturgické stránce je to skoro až klasický film od Netflixu. Jenže má to svoje ALE. Na filmu jde vidět, že se lidi za kamerou dobře bavili a upřímně se jim povedlo natočit slušný film, který rozhodně nespadá do těch průměrů, co Netflix točí. Nový Policajt v Beverly Hills: Axel F je poctivou akční komedií se skvělým Eddiem Murphym, který sérii dodal novou energii a je to správně namíchaný. Ve zkušenějších rukou to mohlo být lepší, ale tohle je klasický film z této série, takže se mi na to nechce být tolik zlý a strhávat tomu na kvalitách, když jsem se tolik bavil. Za sebe osobně můžu film doporučit. Nic nečekejte a dobře se bavte. 6,5/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dám tam trojku, protože jsem netušil, že John Ashton ještě žije. Ale vážně, má smysl točit po 40 letech další pokračování filmu, jehož půvab tkvěl v energii a odzbrojující nadrzlosti, kterou předváděl mladý Eddie Murphy? Jako pamětníkovi, který byl kdysi v kině jeho hbitostí a duchaplnou komikou okouzlen (mám na mysli původní Brestův film), mi přišlo trochu smutné sledovat ztěžka se pohybujícího šedesátníka snažícího se vytahovat z rukávu staré triky. Za nejvtipnější považuji bleskový souhrn celé série se sebereflexivní poznámkou, že v roce 1994 se "to moc nepovedlo." ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Je to vtipný (opravdu jsem se nasmál), je to umírněný, realistický a poctivě akční, když na to dojde. A především- není to trapný. Nesnaží se to být zoufale cool (Bad Boys) a to mi je velmi sympatický. Trocha nostalgie s novou dobou a energií, dobře namíchaný. Takhle si představuju návrat, jak se sluší a patří. Eddie to prodal dobře, jeho dcera taky super, zbytek osazenstva bez výtky. Gordon překvapivě castingově dobře padne. Řemeslně zvládnutý. Klidně další díl. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Třicet let čekání na dalšího Axela Foleyho. Další z ikonických postav z 80tek se vrací v novém kabátě a dá zavzpomínat na staré dobré časy Hollywoodu. A tak jako říká Billy ve filmu. I mě si moc chyběl Axle. Začínáme zase v Detroitu, aby taky ne, když je Axel nejobávanější Detroitský policista. A dokonce se podíváme na stadion Red Wings jak to natírají Zlatým rytířům z Las Vegas. Lepší začátek jsem si nemohl ani přát. Netrvá dlouho a už začně hrát čtyřka na nostalgickou strunu, protože vytáhne soundtracky z celé trilogie. Pak už je to jen krůček k cestě do slunné Beverly Hills a nevymáchané hubě, kterou Foley disponuje. Na to, že je mu přes šedesát, tak na to vůbec nevypadá. Eddie Murphy neztratil nic ze svého kouzla a úsměv má pořád stejný. Naštěstí se stihne potkat se všemi svými hereckými kolegy. A tím myslím, se všemi. Je to krásný nostalgický výlet za oblíbenými postavami, které jsme si tak zamilovali už v roce 1984. A tahle sázka na jistotu tvůrcům naštestí skvěle vychází. Určitě potěší i Kevin Bacon, Joseph Gordon-Levitt a (jistě promine) Lucifer ze Supernatural. Axel F často dává vzpomenout fanouškům trilogie a vyzývavě na ně pomrkává. Je to jízda vtipu a nostalgie od začátku do konce. A já se bavil. Moc jsem se na nového Policajta v Beverly Hills těšil a díkybohu to dopadlo výborně. Výtku mám pouze jednu. PROČ TO SAKRA NEŠLO DO KINA?! Tak moc rád bych zašel na tuhle moji dětskou ikonu do kina a užil si jí od začátku do konce. Hanba vám. (90 %) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaxem se již několikrát přesvědčil, modernizace klasikám spíše škodí. Jednak proto, že chytají převýchovné bolševické nešvary a bývají demagogicky tak o tisíc procent přebuzněné, přenegrované, přemuženované a přepohlavněné oproti reálné sociologické skladbě, a druhak protože po několika dekádách z hrobů vytažení herci už dávno nejsou tím, čím bývali, na pohled smrdí, jejich dynamika dávno zkornatěla a na plátně se tak poté courají vesměs jen děsivé oživlé mrtvoly. Tady si naštěstí konzervativní produkční velikán Džery zjevně nenechal progresivně hrábnout do análu, v dostatečném rádiu kolem sebe natáhl duhovou pásku proti deviantům, praštil v Los Gatos do růžového stolu, až z něj popadali všichni ebenoví Transkenové a otylé šímejl Barbíny, načež soudruhům z Bolševize přesně vysvětlil, do jakých odřených, zarudlých konečníků si mohou své „modernizace“ strčit, pokud mu chtějí sahat na práva toxických bílých heteroseksuálů. A tak Ústřední výbor Netflusu jen pokrčil černými teplými rameny, rozpačitě se podrbal na kloakách, upravil si rozhozené pyjonýrské šátky a s kolchoznickým brbláním uznal, že potenciální sledovanost je holt potenciální sledovanost, a to už přeci stojí za nějaké to bezpáteřní popírání vlastních falešně altruistických patodoktrín. Tudíž tu máme nezávadnou, naprosto poctivou až nostalgickou reminiscenci na osmdesátkovou klasiku s asi nejlepším komediálním negrem všech dob, u které jsou na závadu snad jen ti čerstvě vykopaní exhumáti. Pro Rajnholda s Eštnem byla dozajista za kamerou nachytána v plné pohotovosti geriatrická ambulance, možná i koroner nebo chlap se supem, no a samotný Edouš sice pořád vypadá na třicet, jen v obličeji evidentně přibral kapku botoxu, čímž se mu ale mimické svaly proměnily v prdel, kde jeho kdysi slavný úsměv zcela zmizel mezi ochrnutými půlkami. Každopádně já osobně jsem nostalgicky spokojen. Tak na vcelku šťavnatou trojku, kterou nicméně záměrně přebuším, abych zase trochu vyvážil všechny ty zdejší náctileté i obstarožní geje, nesmírně vážně se beroucí rozumbradáče a tolik vzdělané vyznavače umělecky i filmově strašně hodnotných mentorujících svištivých bukanýrů a rakovinotvorných Dyznyho omalovaných pamrdů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • Natáčalo sa od 29. augusta do 25. októbra 2022 v Detroite a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama