Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (208)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaxem se již několikrát přesvědčil, modernizace klasikám spíše škodí. Jednak proto, že chytají převýchovné bolševické nešvary a bývají demagogicky tak o tisíc procent přebuzněné, přenegrované, přemuženované a přepohlavněné oproti reálné sociologické skladbě, a druhak protože po několika dekádách z hrobů vytažení herci už dávno nejsou tím, čím bývali, na pohled smrdí, jejich dynamika dávno zkornatěla a na plátně se tak poté courají vesměs jen děsivé oživlé mrtvoly. Tady si naštěstí konzervativní produkční velikán Džery zjevně nenechal progresivně hrábnout do análu, v dostatečném rádiu kolem sebe natáhl duhovou pásku proti deviantům, praštil v Los Gatos do růžového stolu, až z něj popadali všichni ebenoví Transkenové a otylé šímejl Barbíny, načež soudruhům z Bolševize přesně vysvětlil, do jakých odřených, zarudlých konečníků si mohou své „modernizace“ strčit, pokud mu chtějí sahat na práva toxických bílých heteroseksuálů. A tak Ústřední výbor Netflusu jen pokrčil černými teplými rameny, rozpačitě se podrbal na kloakách, upravil si rozhozené pyjonýrské šátky a s kolchoznickým brbláním uznal, že potenciální sledovanost je holt potenciální sledovanost, a to už přeci stojí za nějaké to bezpáteřní popírání vlastních falešně altruistických patodoktrín. Tudíž tu máme nezávadnou, naprosto poctivou až nostalgickou reminiscenci na osmdesátkovou klasiku s asi nejlepším komediálním negrem všech dob, u které jsou na závadu snad jen ti čerstvě vykopaní exhumáti. Pro Rajnholda s Eštnem byla dozajista za kamerou nachytána v plné pohotovosti geriatrická ambulance, možná i koroner nebo chlap se supem, no a samotný Edouš sice pořád vypadá na třicet, jen v obličeji evidentně přibral kapku botoxu, čímž se mu ale mimické svaly proměnily v prdel, kde jeho kdysi slavný úsměv zcela zmizel mezi ochrnutými půlkami. Každopádně já osobně jsem nostalgicky spokojen. Tak na vcelku šťavnatou trojku, kterou nicméně záměrně přebuším, abych zase trochu vyvážil všechny ty zdejší náctileté i obstarožní geje, nesmírně vážně se beroucí rozumbradáče a tolik vzdělané vyznavače umělecky i filmově strašně hodnotných mentorujících svištivých bukanýrů a rakovinotvorných Dyznyho omalovaných pamrdů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz Beverly Hills cop 3 bol financny prepadak, jednotku tocil Brest, dvojku Tony Scott a trojku John Landis. Vidno na prvy pohald ze uz  su to 60 -nici, Murphy ma 63, a Judge Reinhold dokonca 67. Kevin Slanina uz tiez 65 ..... Murphymu dosiel humor a tvorcovia zabudli ze humor je vec vazna. Roku 2024 uz ani ta nostalgia nefunguje   20 % ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Beverly Hills Cop: Axel F" sa nakoniec stáva celkom solídnym prekvapením. Potom ako som videl Eddieho návrat po tridsiatich rokoch v "Coming 2 America", obavy boli celkom namieste. Mark Malloy našťastie tomuto projektu nerobí hanbu a Axel je späť v skvelej forme. Eddie Murphy robí presne to, čo by som od neho v tomto filme očakával a všetko čo robilo Axla tak ikonickou postavou. Je zábavný a dokáže ťahať film. Je super vidieť aj ´dalšie známe tváre ako je Judge Reinhold a John Aston, ktorí tiež fungujú skvele. Gordon-Levitt je celkom dobrá posila do tímu a zloduch filmu je takisto celkom solídny. V princípe by sa dalo povedať, že všetko, čo by malo byť základom je postavené správne. Akčné scénky sú funkčné, komédia ma bavila, postavy sú síce staršie, no majú stále elán a chuť byť našimi starými známymi. Je tu dokopy asi len jeden aspekt, ktorý mi príde trochu ako klišé a to je celá línia medzi Axelom a jeho dcérou. Nechcem tvrdiť, že je to spracované zle a dáva to filmu aj určitú dávku dynamiky, no otec, ktorý sa nevenoval svojej dcére a teraz sa chce dostať naspäť do jej života, kým ona ho odmieta sa bude vyvíjať presne takým smerom, akým si myslíte, že sa bude odvíjať. Nie je to zlé, je to len klišé a dosť predvídateľné k tomu. Som rád, že som film videl a hoci ide o pokračovanie, ktoré sme reálne nepotrebovali, tak aspoň je spracované slušne a s úctou k predlohe. Takže z mojej strany prekonalo veškeré očakávania. Hodnotenie: A- ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vytoužený sequel, na který jsme čekali 30 let a kupodivu na něj ještě došlo. Nostalgie na 80. léta pořád funguje a myslím si, že premiéra na Netflixu je nakonec lepší varianta než poprask, jaký by Paramounti udělali v kinech, zvláště v letošním nepředvídatelném roce. Nikdy jsem nebyl fanoušek série, předchozí trilogii jsem viděl tak před 15 lety (1 asi před pěti a tu mi citelně zkazil původní dabing) a tentokrát nedošlo na opakovačku. Čtvrtý díl rozhodně má své momenty (hlavně v závěru to na mě fungovalo dost), akurátní akční scény a Eddieho Murphyho, který rozhodně nevypadá na svůj věk (akorát u jeho hlášek jsem se zasmál právě jednou). Jen je film zkrátka cílený hlavně na fanoušky, kteří mají bližší vztah k těm postavám a hercům, které jsem třeba deset dvacet let nikde neviděl. Rozhodně je však cílit, že to je pouze akvizice Netflixu a ne vlastní produkce (Jerry Bruckheimer opět u kormidla) a v kině by to ostudu neudělalo (kvalitativní, komerční nejspíš ano). ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako nostalgická náladovka to na mě fungovalo. Sice scénáristické postupy z osmdesátek už vypadají dost prostince, na druhou stranu to asi právě přeci jen dáva solidní retro feeling. Eddie Murphy je nečekaně svěží a i když to má znatelně pomalejší tempo a akce je taky celkem málo , staré tváře rádi vidíte a užijete si je. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Na stene Jeffreyho kancelárie je fotografia Gilberta R. Hilla, ktorý hral inšpektora Todda v predošlých dieloch. Hill zomrel v roku 2016. (Bilkiz)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama