Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem počítal s tím že mě snímek Komici nepobaví a připravil jsem se tedy na nějakou tu porci dramatu. Ale že se mé hodnocení postupem filmu bude rapidně snižovat jsem taky nečekal. No uznejte sami : Po první hodině snímku ****, 90 minut za námi (začíná to váznout, lépe řečeno se děj zaseknul u jedné paní) ***, 120 minut shlédnuto (hlavní postavy se mlátí na trávníku navzájem, vrchol režisérovy impotence)**, nakonec ještě Apatow přidá nějaké to morální rozuzlení, přestože už jsem na něj ani nějak nebyl zvědavý. 40 minutová sekvence odehrávající se kolem rozbití rodiny Laury a Clarka, totiž byla opravdu hrůzostrašná. Kdyby celý film trval 2 hodiny, věřím že by si na své přišli opravdu všichni. Chápu že život komiků není snadný a je často velice smutný. Mě ale Sandler v poslední přestal bavit (jeho poslední filmy, kromě Volání o pomoc, jsou pro mě propadáky), Seth Rogen už pro mě taky vyšuměl, a tady navíc dostal roli, ve které neměl co říct. Jen se tam tak kolem pořád plácal. Jediný kdo mě tedy potěšil byl Johan Hill, který roste film od filmu. PS: Kdo chce shlédnout dojemný film z prostředí barových Komiků, tak doporučuju sáhnout jedině po Muži na Měsíci. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Vtipné, pohodové a celkovo zábavné. Pohľad na život a humor z dvoch rôznych strán so zaujímavým obsadením a štýlom. Film má od začiatku dobré tempo a baví, dokonca sa zdá, že je čoraz lepši avšak záver je akokeby zbúchaný na kolene. Veľmi chaotický a predvídateľný, typický a k celkovému nádychu filmu nepasuje, pretože je príliš obyčajný. Inak sa jedná o fajn pohodový filmík s množstvom dobrého vtipu, ktorý svojim spôsobom rozveselí a tiež núti sa trošku zamyslieť. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Apatow zraje... Obrhroublých vtipů možná neubylo, přesunuly se ale téměř výhradně do stan up výstupů jednotlivých komiků. Ubylo ovšem humoru, namísto něj se dostavilo pravdivé bilancování nad prožitými lety, krize středního věku... Funny People jsou již tradičně tak o 10 - 15 minut delší, než by bylo potřeba. To je ale jediná chybička na čistém, upřímném a ve své podstatě hrozně dojemném filmu... Přesně takovém, jak je Apatow umí... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako Muž na měsíci, ale sympatičtější a civilnější s tím že Sandler neumře, ale dokonce se z toho dostane. To přináší zajímavý vývoj postavy, páč on už je smířenej se smrtí a když se uzdraví, tak vlastně nemá pro co žít. Což jsem snad nikde neviděl, protože vždycky když má ve filmu někdo chorobu, tak umře. Jevištní scénky jsou opravdu všechny vtipné. Ten film je opravdovou poctou stad up vystoupením. Problém ale je, že se snaží být moc komplexní. Střídá mnoho nálad, má příliš postav a je moc dlouhý. Nebýt sympatických herců, byl by to průšvih. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Postavy George a Ira byly napsány výhradně pro Adama Sadlera a Setha Rogena. (TomikZlesa)
  • Všetky filmy George Simmonsa použité vo filme sú nepravé, špeciálne natočené pre tento film. (Flipper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno