Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Shit 

všechny recenze uživatele

Mně nějak nikdy nepřišli vtipný ty jevištní baviči typu Chrise Rocka a tak a tady je toho opravdu hodně, ale názor jsem na to nezměnil, prakticky mi to nepřišlo vůbec tak vtipný, jak se to tvářilo, při řadě vystoupení jsem si řikal, že je publikum snad vypíská a on to místo toho byl ohromnej a oslavující potlesk. Nicméně film je pod tou komediální slupkou hodně vážnej, takže to, že neni nějak třeskutě vtipnej mu zase tak neubližuje a v tý vážný rovině je dost dobrej, navíc Sandler, i když ho má kde kdo zaškatulkovanýho do dementních komedií, je i slušnej herec, což tu potvrzuje. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow pohřbil veškerý komediální potenciál v při nejlepším vlažně úsměvných, zbytečně perverzních štěcích bez pointy (ne, nezasmál jsem se snad ani jednou a to jsem bezmezný milovník Kevina Smithe) výměnou za slušivé, avšak nijak extrémně oslnivé drama o staré lásce, která nerezaví a patolízalském přátelství na vedlejší koleji. Postava Sandlera, jeho profilování a následný psychologický vývoj je na filmu nepochybně to nejzajímavější, s ním dostává proces vyrovnávání se se smrtí/nesmrtí i vztahová linka uvěřitelný a vyspělý dojem. Zde Apatow zabodoval, ovšem ostatní materiál už jaksi sklouzl do nijakosti, ve níž byl navíc ušlapán obří stopáží. 6/10 ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se označit Funny People za film mimořádný. Otázkou je, kam dal může Apatow tematicky zajít, protože se mi zdá, že uzavřel jednu kapitolu a vícekrát se toutéž cestou ubírat nemůže. Hořím zvědavostí už teď. ____ V kinematografii začíná podle všeho převládat tendence pohledů do zákulisí, známá z Wrestlera, Karamazů nebo JCVD. Moderní filmy prostě nemůžou ukazovat již jen plátno, ale i dění za plátnem. Film ožil a chce se nám ukazovat celý. Usiluje o totalitu. Vedle setření hranice soukromého a veřejného zásluhou vpuštění kamery k šukačkám i na stage tuto rovinu nastoluje ve Funny People druhá půle, kde se střetává obyčejná rodina Laury a slavný komik Simmons. První půle je naproti tomu autoreflexí vývoje v tvorbě samotného režiséra, ve které vyjednává starší a přisprostlá verze Apatowa ze 40 let panic, zastoupená Sethem Rogenem, s vyspělejší verzí Apatowa z Funny People, kterou ztvárnil Adam Sandler. Psychologičtější výklad by se možná snažil naznačit, že postava Rogena je stínovou postavou v nevědomí Sandlera, jeho odštěpeným komplexem: minulostí komunikující v nitru člověka do té míry s jeho přítomností, že je schopna zcela nově ukázat lidský život. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Často, když se dočítám stesky stran stopáže, obrací se mi kudla v kapse, ale zrovna Komici jsou příkladem mučivě dlouhýho (návštěva u ex je na prahu výdrže), nevtipnýho a žánrově nedomrlýho filmu, což je dost výhrad najednou, ale nemužu si pomoct. Tim upachtěnym maglajsem tentokrát Apatow úplně zapikává, co tim vším chtěl vlastně říct. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Cestu do IMAXu jsme si v autě krátili dvěma filmy - já jsem vybral francouzského Blbce k večeři a smálo se celý auto. Cestou zpět brácha pustil tuto hrůzu - zasmál jsem se tak třikrát. Postavit celou komediální stránku filmu jen na vulgárnostech, sexuálních narážkách a spol. prostě nejde. Nebo to možná jde, ale rozhodně to nejde dělat soustavně pane Apatowe. Už tím nudíte. Žalostný výsledek vašeho posledního opusu budiž důkazem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)
  • Namiesto miniroly Jamesa Taylora na Myspace show, kde George a Ira vystupovali bol originálne zamýšľaný Bruce Springsteen. (Flipper)
  • Postavy George a Ira byly napsány výhradně pro Adama Sadlera a Setha Rogena. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama