Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (640)

petero 

všechny recenze uživatele

Romantický BUTTERFLY EFFECT (2004), ako taký splnil moje očakávania skoro do bodky, možno som čakal viac tlaku po emočnej stránke, pri pár scénach by sa to vyložene hodilo, na druhej strane to aspoň nepôsobí ako vykalkulovaný doják. Vďaka scenáru nuda nehrozí ani náhodou podobne ako pri spomínanom BE, ten však išiel až na doraz. Možno sa to pár užívateľom bude zdať zvláštne, ale nejakým spôsobom mi to pripomenulo CHAOS THEORY (2007) (poprípade to berte ako odporúčanie na podobne nekonvenčný romanťák). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Téma cestování v čase je pro filmové tvůrce velmi vděčné, a jde hlavně o to, jak k poměrně obehranému námětu přistoupí. A tentokrát na to šli velmi citlivou formou, která je doslova pohlazením po duši. Eric Bana a Rachel McAdams ze svých postav vydolovali vše, co jen šlo (i nešlo) a rozehrávají úžasný romanticko-milostný příběh o zrození, věčné lásce a umírání, a abych nezapomněl, hlavně o cestování v čase, které je tady tentokrát bráno za nevýhodu, či jakési prokletí pro hlavního hrdinu, nebo chcete-li genetickou anomálii. A světe div se, ono to funguje (možná je to tím, že nad vším neomylně dohlížel Brad Pitt, jež je pod filmem podepsán jako výkonný producent). Krásný snímek, kterých už se moc poslední dobou netočí. Asi proto mě celkem zaujal, ačkoliv má očekávání vlivem scénáristické topornosti (a občasné nelogičnosti, která se vloudila) a režisérově neochoty riskovat hlubší přesah, tak úplně nenaplnil. Velká škoda, protože tohle mělo nakročeno k výjimečné podívané. Ovšem nestalo se tak. Zůstal jen milostný příběh, který dojme k slzám, a jehož vnitřní síla zůstala uvězněna někde v časoprostoru. A po scifi stránce to bylo poměrně nedomyšlené. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl romanťák, jak fusakle pro žirafu s odhalenou prdelkou Rachel jako velebonusem. Filmu rozhodně nemůžu upřít originalitu na poli sektoru pro romantické filmy, ale z toho nám zase pramení určitý legrační záamotky, ale co hlavně že Rachel je krásná i když začínám mít pocit, že pokud chlap neumí cestovat v čase, tak se u Rachel nečape. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že knihu jsem nečetl. Ale film se mi líbil. Přes počáteční nedůvěru, kdy na mě prvních 20 minut působilo hodně zvláštně, se nakonec vyplatilo film nevypínat a počkat si pěkně až do konce. Pokud bych měl srovnávat, tak mi to nejvíc připomnělo Osudový dotek (tomu jsem dal 4 *). Jenže když se na to zpětně dívám, tak Zakletý v čase se mi líbil mnohem více. A taky aby ne, když Rachel téměř nesleze z plátna a je tak… jak je stupňování "nádherná"? Meganádherná? Ultranádherná? To nejde, prostě je skvělá, je krásná a já jdu dál, k Ericovi, který mi vždy ve filmech přišel takový nijaký, ale tady se našel. Co se snažím říct, je to, že tento film není dokonalý. Je jen dost příjemný a i má jediná výtka, že se neřeší příčina (proč vlastně cestuje, co se mu stalo, že cestuje časem?) ale důsledek (jak se vypořádává s cestováním v čase nejen on) byla tak nějak vyřešena. Takže suma sumárum mi vychází hodně pěkná romantika, kterou si určitě někdy rád zopakuju. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, co Clare na Henrym tak viděla, hlavně když měl tu nejhorší vlastnost, co muž má a to kdykoliv a nečekaně zmizet a vrátit se, no prostě někdy :o) Ale nemůžu si pomoc, Rachel si umí vybírat, nejdřív si mě dokázala získat v Zápisníku lásky a teď v tomhle. Problém je v tom, že v Zápisníku lásky byl ještě k sežrání Gosling, tady žeru jenom ji, pánové prominou. Cestování vem čert, nejdřív jsem to chtěla pochopit a v horším případě ubírat hvězdy, ale kašlu na to, jediné za co beru hvězdu je to, že ty nudle na rukávě si musím vyprat sama!! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Spolumajitelem filmových práv k literární předloze z pera spisovatelky Audrey Niffenegger byla jeden čas (dokonce ještě před tím, než byla kniha vůbec vydána) i producentská společnost Plan B Entertainment, vlastněná Bradem Pittem a Jennifer Aniston. (curfew77)
  • Premiéra snímku byla původně plánována už na rok 2008, ale studio se rozhodlo pro dotáčky, avšak představitel jedné z hlavních rolí Eric Bana si mezitím nechal oholit hlavu kvůli účinkování v restartu flimové série Star Trek. Čekalo se tedy, až mu opět dorostou vlasy, posléze pak také na "správné" roční období - dokončovací práce se totiž týkaly scén v zimě. Producenti z New Line Cinema se ale k důvodu odložení premíéry nikdy oficiálně nevyjádřili. (curfew77)

Reklama

Reklama