Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kvůli čemu se mi ten film vlastně "líbil"? Odpověď je jednoduchá. Narozdíl od většiny novodobých hororů beze špetky atmosféry, které mimochodem tak nějak odstartoval sám Wes Craven se svým "Vřískotem" (budiž za to, můj milovaný Wesi, proklet:-)), jí má tato nenáročná pitominka poměrně dost. Ať už se jedná o úvod s do slova a do písmene nesmrtelným schizofrenikem, povedenou scénu s kondorem, změny hlasu či úžasně schizofrenní závěr typu "Vrah je tenhle. Nebo že by tenhle? Ne, teď už je to jasný, je to tamten... Že by to fakt dělal ten Rozparovač? Nebo...". "My Soul to Take" zkrátka kombinuje nepříjemné momenty s momenty typicky cravenovskými (tzn. ironickými až sebeironickými) a o to více zamrzí, že celý prostředek působí tak strašně amatérsky (viz. honička a dvojitá vražda v lese). A může mi někdo říct, proč tam byly kraviny jako zóna Fang a tak podobně?!?XD Dodatek: Po čtvrtém "Vřískotu" vše odpuštěno.:-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pořád nadávám, že horory jsou dnes pouze remaky a pokračování. A jako zachránce přijde Wes Craven, který si po šestnácti letech opět napsal vlastní původní scénář. Jaký je výsledek? Hrozný! Ten film nejlépe funguje ve scénách klasických filmů o teenagerech (předváděčka s kondorem ve třídě, mobil na dívčím záchodě), ale jinak je to fakt béčko, céčko, slabota. Že už ani Wes Craven nedokáže vyvolat strach a napětí, to je fakt smutné (30%). ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi Craven laskavě vysvětlit, jaký smysl má tento film? Nemyslím z pohledu diváků, tam je to jasné - vyjukat pár puberťaček, aby se v kině mohly přitisknout ke svým puberťákům, ale jaký smysl to má přímo pro Cravena? Kdybych byl režisérem, tak si vůbec (ani v těch nejděsivějších snech v Elm street) nedovedu představit, že by můj režisérský růst vypadal nějak takhle: Natočím horor o zabijákovi ze snů, co vraždí teenagery na střední škole, kteří spolu mají něco společné. Po několika letech (a filmech) natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 2. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 3. Pak natočím vlkodlačí horor, který se odehrává na střední škole mezi teenagery a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak před tím než vypustím do světa horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 4, ještě natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole, které něco spojuje a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Je tohle normální???????????????? A vůbec ten dědek už by měl přestat točit, beztak má nějakou úchylku na žluté školní autobusy.////// Scény s výkladem o Kondorovi nebo "Fang zone" jsou naprosto WTF. A mezi první a druhou vraždou je půlhodinová (!!!!!!) prodleva. A vůbec..... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Můžete se i docela bavit, nebudete-li od Cravena očekávat nic moc, zkousnete-li teenagerský hovadiny, pár ohraností a to, jaká je to celkově hloupá a o 15 minut zbytečně přetažená slátanina. Ale vůbec to není nijak urážející nebo velenudné. A viděl jsem už příliš špatných hororů na to, abych se tady nechal nějak rozhodit. Tak zlý to prostě není. Jen nechápu (a to asi mnozí z vás), jak se toho mohl chopit tak inteligentní a zasloužilý režisér… 5/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě Wes Craven naštval svým čtvrtým Vřískotem. Tady nasere ještě víc, bez úšklebků na tváři to prostě nejde, ale není to nic tak úplně hrozného, co by mělo někoho, kdo má v žánru už něco nakoukané, výrazně položit do křečí. Prostě umělé násilí i atmosféra, která se po jakž takž slušném rozjezdu vytrácí stejně jako divákův zájem!! Craven by už měl hororovým fanouškům zamávat.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)

Reklama

Reklama