Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

Skrk 

všechny recenze uživatele

Už mě nudí ty vtipné nápisy na začátcích hororu: "NATOČENO PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI". Docela ně to pořád udivuje, co všechno se v té Americe nedělo. :o) Další z klasických hororů o strašidelných domech. Lekaček bylo celkem dost, ale většinou už tak ohrané, že spíš zíváte. (Pohled do zrdcadla a najednou...BÁF a vyletí plesnivý obličej) Jen pár lekačkám jsem se neubránil a vyjekl jsem. Jinak film je opět natočen pro nenáročného diváka a dost připomíná další typický "horor" Amityville Horror... ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomilá duchařina snažící se navázat na oldschoolovou americkou tradici žánru. Jak už zde bylo několikrát vytesáno v kámen, nestaneme se zde svědky ničeho byť jen vzdáleně připomínající originální filmový počin. Vše je od začátku předvídatelné a je tak hned jasné na čem filmaři staví především. Herecký ansábl ušel, jen mi moc neseděl představitel hlavní role... totiž, že ostatní ho hravě přehrávali a to včetně těch dvou děcek. Škoda, že tam nebylo více Amandy Crew, to by bylo velice příjemné zpestření. Prostě lepší než drátem do oka, řekl bych .) ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako racionálne a skepticky uvažujúcemu človeku (aspoň si to o sebe myslím) mi hlava moc neberie tú poznámku o natáčaní na základe skutočnej udalosti, ale nevšímajúc si tohto detailu sa jedná o hodnotnú duchárčinu, v ktorej som sa zase niečo nové dozvedel. Nebyť tohto filmu, tak by som si nadosmrti myslel, že ten dorastenec na plagáte zvracia, ovšem teraz už viem, že z neho len "prýšti" ektoplazma. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ektoplazmu zvracel, víru v Boha ztrácel.“ To já hledal, cestu k postavám. Šlo to ztuha, v problémové rodině. Otec alkoholik, t.č. abstinující (věř, kdo chceš) a matka? Nevaří, nepeče, na domácnost peče. Veškerý čas tráví tím, že... miluje svého syna, což je, jak známo, práce na celý úvazek. A on? Matt je médium, má permanentně kyselý ksicht a roupama neví co dřív. Otírat si pot smrtelného strachu z rakoviny, užívat si halucinace po silných lécích nebo si hrát s poltergeisty na stěhováky? Co nakonec objevil? SPOILERY, tucty mrtvol a jimi ZASKLÁDANÉ OKÉNKO: [][]  Co v Connecticutu strašilo mě? Podle skutečné události,“ rudý hadr pro racionálního býka. Ty štráchy, co dělali s rakem. Podle toltéckého šamana Duška by přece stačilo říct „Mám rád život!“ a fííí... Matt skáče z postele, zdravej jak rybička. Lednička narvaná plesnivými potravinami. Už žádný bílý sex? Ach jo. Pastor, který vymetl koho neměl. Hrozné přetrhdílo. Kdyby povolali manžele Warrenovy, nemusel rodince shořet barák s hypotékou! [][] Ale jo. Žena strachy vzdychala, já ukázněně taky. V rámci duchařin slušný průměr. Z úst vypouštím jakousi ektoplasmatickou žemlovku a tři zápalné hvězdy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rodina se přestěhuje do Connecticutu, v novém domě si jejich dosti nemocný syn vybere místo na spaní ve sklepě, ve kterém jsou dveře, které nejdou otevřít, ale nikomu to nevadí a nechají ho tam spát. True story. Neříkám, že by něco oním podíváním vyřešili, ale.. jsou to dementi a atmosféra pak stojí za prd. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)

Reklama

Reklama