Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma s fantastickou Evou Green. Príbeh sa odohráva na dievčenskej internátnej škole, kde dovtedy pomerne obyčajný život tejto komunity s vlastnými pravidlami, sa naruší príchodom dievčaťa, tak odlišného od ostatných. Jednotlivé postavy sa postupne vyvíjajú a my máme možnosť nakuknúť pod pokrievku rôznych spoločenských problémov. Postava Evy Green na začiatku celkom obyčajná, možno len trocha veľký snílek, prejde asi najväčší kus cesty, a to až do trpkého konca. Pekne postupne sa nám odkrýva záhada jej nevyrovnanosti a žiarlivosti. Všetko podčiarkuje emotívny, silný koniec. 75/100 ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečně plytká demence s uměle vyvolanými dramatickými scénami, kde přehrávající a nevěrohodná Eva Green představuje doslovný charakter, a sice lesbické učitelky na dívčím intru. Není zde žádný prostor pro vícevrstevnatost problému a komplexnost postav, které jsou neskutečně ploché. Mělo mi dojít už na začátku, kdy režisérka nechá mladé děvy skákat ze skokanského můstku stokrát a ještě k tomu ZPOMALENĚ, že tohle bude zas nějaký pokus o umění. Bohužel děsivě předvídatelný a rádoby neotřelá zápletka je už stokrát (a lépe) ztvárněná jinde. Aspoň to slow motion si mohla ušetřit, film mohl být klidně o nějakých osm minut kratší. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zpackané. Nadějný námět slibující opravdu vzrušující podívanou, precizně vystavěné prostředí, ale totálně utopené v metaforách. Postavy mluví jak herci na shakespearovských slavnostech, proměna miss G z velebené učitelky v posedlou fúrii je jen slabý anglický čajíček. Erotikou se bohužel šetřilo víc, než bychom chtěli. María Valverde ale překrásná. Podomácku dělané české titulky překládal asi nějaký Španěl, který přivlastňovacími zájmeny nešetřil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem fádní. Do uzavřené společnosti pronikne vetřelec, který dosavadní status quo obrátí naruby. Nijak zvláštní mi nepřišlo ani prostředí dívčího internátu první poloviny minulého století. Ostatně dívíčí prostředí je pro podobný námět jako dělané. A konečně výraznější dojem na mě neudělalo ani zpracování, protože mi připadalo, že Jordan Scott nejde nijak zvlášť do hloubky, což neplatí jen pro dívčí charaktery, ale částečně i pro postavu Miss G. Ale bavilo mě obsazeění. I přesto, že postavy byly dané a víceméně nebyl prostor pro nějaké výraznější vybočení, zahrála ústřední trojice v čele s Evou Green výrazně nad standard a z víceméně průměrného filmu udělaly něco víc. 65% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ryze ženský film o ženách, nikoli však pouze pro ženy. Atmosféra zkostnatělého dívčího internátu je navozena velmi dobře a i když se příběh rozvíjí pozvolna, v druhé polovině se dostáváme do slušného psychologického inferna. Scéna z vesnického krámku či závěr v lese rozhodně utkví v paměti. Navzdory všem nepopíratelným kladům je hlavním magnetem excelentní výkon Evy Green, při jejímž přerodu z empatické učitelky na psychopatickou fúrii naskakuje husí kůže. Představitelka Fiammy mi bohužel nebyla příliš sympatická a Juno Temple na tom nebyla o moc líp (i když obě hrály skvěle), tudíž jsem jim moc nedokázal fandit. Jordan Scott se zjevně potatila a za svůj debut se věru nemusí stydět. 80%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)
  • Slečna G (Eva Green) fajčí cigarety s filtrom, ktoré v čase natáčania filmu (30. roky 20. storočia) neboli dostupné. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama