Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Z policejního skladu se záhadně vypařil nemalý arzenál, což by Riggs s Murtaughem bez problémů objasnili, ale zrovna na to nemají čas. Po jedné Riggsově partyzánštině totiž dostali možnost se za odměnu převléci do slušivých uniforem, štrádovat si to po vlastních nohou po asfaltu a dohlížet nad silničním provozem. Vyšetřovatelka Coleová však časem pochopí, že ti dva otravní pochůzkáři jí mohou s případem pomoci a od této chvíle je vymýcení zločinu pouhou formalitou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika....ale má to aj aký taký dej, aby bolo načo nalepiť hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku, hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku....o nič horšie ako prvé dva výrazne vážnejšie diely. To je ale otázka vkusu, kam sa podľa koho mala táto séria uberať. Vysoké hodnotenia ukazujú, že tvorcovia sa stále ešte uberali tým správnym. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trojka nemá síce toľko pozitívnych atribútov ako predchádzajúce dva diely, ale stále je to výborná zábava. Postavy sú už natoľko vžité a chémia medzi nimi funguje bezchyby, takže sa smejete, ste aj dojatí a rovnako si aj užívate akčné scény. Tie síce neprinášajú nič nové - na druhú stranu nič nekazia. Donnerove filmy mám rád a mám rád ako pracuje s postavami. Najviac sa mi ale páči fakt, že aj napriek iným scenáristom tu stále dýcha odkaz Shanea Blacka. Pesci aj napriek neznesiteľnosti veľmi v pohode. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 3 je snad nejhravějším a celkově mým druhým nejoblíbenějším dílem série. Humor je zde všude a přitom absurdity nepůsobí stupidně. Riggs a Murtaugh jsou definitivně nejlepší policejní dvojka filmového plátna. Nejen, že jsou skvěle sehraní, neváhají pro "hloupost" druhého nasadit krk, ale nebojí se ani ztropit si z druhého pořádný žert. Zkrátka jiskří to, má to grády a parádní atmosféru raných 90. let. 9/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série a může za to hlavně nevýrazný záporák. Nevím co si tvůrci mysleli, ale po tvrďácích jako pan Joshua či Adolf působí tenhle strašně obyčejnsky, ještě že ve čtyřce přišel Jet Li. Celkově mi tenhle díl přišel i méně akční a zvlášť v prostředku je to spíš dost rozpačitej rodinnej film než akční nářez. Rene Russo mohla dostat radikálně míň prostoru, protože při těch jejích bitkách jsem fakt trpěl, takováhle parodie na kopy se jen tak nevidí. Zato Gibson a Glover jsou furt stejně hustý a Joe Pesci je tu opravdu vtipnej, až na to že s blonďatejma vlasama a náušnicí vypadá jak pasák. Možná se zdá že strašně kritizuju, ale bavilo mě to. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Zabavený samopal, ktorý je vo filme označený ako MAC-10, je v skutočnosti veľmi verná kópia samopalu Cobray M 11. (Jello Biafra)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (Makky)

Reklama

Reklama