Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení této perfektní série. Vedle skvělého známého obsazení Mel Gobson, Danny Glover, Joe Pesci a Rene Russo přibyly herci Chis Rock, který do filmu vnesl další kousek dobrého humoru a Jet Li, který zde hrál záporáka a velmi mě zaujal, především svým bojovým uměním. Od tohoto filmu jsem s Jetem Li viděl více filmů. Příběh je pět dobrý, hudba dokonalá, vtipy skvělé, konec akční a skvělý souboj Gobson, Glover proti Jet Li. Celkově film hodnotím na 96% = ***** ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl série. Během snímku jsem se poměrně nudil. Pořád se omílají ta samá témata - stáří a Riggsova láska - což už působí trochu vyčpěle. Na druhou stranu, oba herci jsou se svými rolemi tak zžití, že i tu nejprofláklejší konverzaci dokážou utáhnout do čestného finále (důchodu?). Poslední půlhodina je totiž skvělá. Naplno se tu projeví Jet Li, je to patřičně dramatické a vtipné, zvedá to dojem z celého filmu. A rozhodně musím pochválit Richarda Donnera, který dokáže točit staromilské akční filmy a konkurovat dnešní videoklipové generaci režisérů. Scény s Jetem jsou krásně přehledné, kamera plyne a zmateně neposkakuje... A to je hlavní důvod, proč musím doporučit i tento díl... Závan starých dobrých časů... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Do čtveřice všeho dobrého s tím nejslabším. Scénář je fajn, režie je fajn, parťáci jsou fajn, všechno je až moc fajn. Čtyřka spoléhá na to, že Riggse s Murthaughem dobře znáte, že jsou vám sympatičtí a že se budete smát jejich neustálému popichování. Jako by Joe Pesci neměl hubu dost plnou trapných keců, dostala ústřední dvojka ještě jednoho hysterického přicmrndávače v osobě Chrise Rocka. Film více brnká na nostalgickou notu a jeho sentimentální sklony už nepomáhají vyvážit ani Riggsovy psychopatické kousky, ani ultra-drsný padouch (první regulérní zlosyn celé série) Jeta Liho. Víceméně zbytečné zakončení jedné „bohužel ne“ trilogie. 65% Zajímavé komentáře: Superpero, tron, Vitason, Cornon ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že čtyřce chybí špetka k tomu, aby byla dokonalá jako předchozí díly, ale proboha co čekáte od akčního filmu, je to a vždy byla především zábava a nadsázka, tento film splňuje do puntíku výše zmíněná kritéria a je to skvělá áčková produkce a s ano bombastickými efekty, ale přesto to nevyznívá trapně ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon 4 je fajn, ale s tej scenáristickej nádhery s predošlých dielov sa do tohoto moc neušlo. Gibson a Glover opäť fajn, zapadla aj Rene Russo, ale Joe Pesci je zase neskutočne otravný a Chris Rock má síce fajn postavu, no vedel by som si tam predstaviť iného (lepšieho) herca. Príbeh sa mi tiež moc nepáčil a s tými číňanmi to nebol dobrý nápad, no záverečné finále, ktoré je prekvapivé drsné, štvrtý diel trošku vytiahne na lepšie svetlo. Stále je to Smrtonosná zbraň a s toho čo predvádzali predošlé diely si tento odniesol dosť málo, no napriek tomu nuda vyložene nehrozí a kto miluje Riggsa, Murtaugha a túto sériu, verím, že ho bude baviť aj tento diel. 90% - 5* ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Pôvodne bola v scenári prvej Smrtonosnej zbrane (1987) scéna, v ktorej je Roger Murtaugh (Danny Glover) "hore bez". Nakoniec sa nenatočila, pretože jeho hruď nevyzerala na päťdesiatnika, ktorého stvárňoval príliš dobre. V tejto časti série sa Glover predviedol "hore bez" dokonca dva krát. (m.a.t.o.)
  • Paul Tuerpe (druhý pilot helikoptéry) se v různých rolích objevil ve všech dosavadních čtyřech dílech. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama