Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásné a důstojné rozloučení s jednou ze dvou nejlepších policejních sérií co kdy byla natočena. Více než kdy jindy se nám zde objevují odkazy na to že jsou už naši hrdinové opravdu trošku staří na to aby skákali po střechách, absolvovali nekonečné souboje a přestřelky. Prostě postavy zestárly a my všichni s nimi. Jediná role Chrise Rocka kdy mi vyloženě nelezl na nervy. Rozhodně chválím závěrečné fotoalbum. 80% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zomrel Richard Donner a tak si na jeho počesť púšťam trojku a štvorku, keďže som ich nemal ani ohodnotené. Nepamätal som si detaily a 4 hviezdy mali u mňa isté len klasiky jednotka a dvojka. S poslednou časťou sa mi spájalo, že je najslabšia. A začiatok skutočne tak vyzeral. Čo to bol za nápad, aby sa Glover vyzliekol do treniek? Pritiahnuté za vlasy aj na komédiu. Ale potom prišli neskutočné hlášky a vyšperkované akčné scény. Hlavne čo sa týka vtipov musím povedať, že stálo za to pustiť si konečne aj originálne znenie. Love him like a son. Son? Son-in-law enforcement. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl série. Během snímku jsem se poměrně nudil. Pořád se omílají ta samá témata - stáří a Riggsova láska - což už působí trochu vyčpěle. Na druhou stranu, oba herci jsou se svými rolemi tak zžití, že i tu nejprofláklejší konverzaci dokážou utáhnout do čestného finále (důchodu?). Poslední půlhodina je totiž skvělá. Naplno se tu projeví Jet Li, je to patřičně dramatické a vtipné, zvedá to dojem z celého filmu. A rozhodně musím pochválit Richarda Donnera, který dokáže točit staromilské akční filmy a konkurovat dnešní videoklipové generaci režisérů. Scény s Jetem jsou krásně přehledné, kamera plyne a zmateně neposkakuje... A to je hlavní důvod, proč musím doporučit i tento díl... Závan starých dobrých časů... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Z celé série Lethal Weapon je čtvrtý díl nejslabší, ale v rámci žánru se stále jedná o nadprůměrnou podívanou plnou výbuchů, akce a výborných hlášek, které chrlí dva staří známí Mel Gibson a Danny Glover. Tento díl je trochu upovídanější, není už tak drsný a záporák tentokrát nepatří mezi zloduchy na které se bude ve filmovém světě vzpomínat, ale solidní snímek to bezesporu je. Už úvodní scéna s plamenometem dává tušit, že Richard Donner má divákům stále co nabídnout a to se také během filmu potvrdí. Tři a půl hvězdy. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být stejně syrový, jako byli jeho předchůdci, ale v záplavě klišé a komediálních scének to už prostě nefunguje. Série Smrtonosná zbraň se svým čtvrtým dílem přehoupla ze stylové komediální detektivky až do téměž bláznivé akční komedie. Není to špatný film, ale je to celkem slabé pokračování vynikající trilogie. Přesto nedokážu čtvrtý díl zatratit. Má fantastického záporáka a přeci jen je MOC fajn vidět staré známé... Why Can't We Be Friends.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno