Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásné a důstojné rozloučení s jednou ze dvou nejlepších policejních sérií co kdy byla natočena. Více než kdy jindy se nám zde objevují odkazy na to že jsou už naši hrdinové opravdu trošku staří na to aby skákali po střechách, absolvovali nekonečné souboje a přestřelky. Prostě postavy zestárly a my všichni s nimi. Jediná role Chrise Rocka kdy mi vyloženě nelezl na nervy. Rozhodně chválím závěrečné fotoalbum. 80% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí duo schopně doplňujě několik nových postav, v čele s úhlavním protivníkem Jet Lim. Mel odhodil svou hřívu a začíná budovat svou rodinu. Ta se nakonec spolu s Gloverovic rozrostla na několik členů, další miliony si získali u televizních obrazovek, tedy nás. Za ty čtyři díly se bylo stále na co dívat, Každá přestřelka, honička, hláška nebo dokonce i útrapy našich kamarádů z LAPD si byly něčím podobné a přece tak jiné! Co říci závěrem? Snad jen, že bych se chtěl na 5. pokračování těšit, ale radši si ještě počkám... 82% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že čtyřce chybí špetka k tomu, aby byla dokonalá jako předchozí díly, ale proboha co čekáte od akčního filmu, je to a vždy byla především zábava a nadsázka, tento film splňuje do puntíku výše zmíněná kritéria a je to skvělá áčková produkce a s ano bombastickými efekty, ale přesto to nevyznívá trapně ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš právo mlčet, tak koukej zavřít hubu. Máš právo na advokáta a jestli na něj nemáš, tak ti opatříme toho nejblbějšího advokáta v zemi. Jestli máš na lepšího, tak tě sejmu." Kapitán otec Riggs a Kapitán děděček Murtaugh se odvážně pustili do souboje s Wah Sing Kuem. Je to sice týpek, který umí přeprat i vysokozdvižný vozík, ale stačí na dva veterány? Odpověď je snadná: Stačí. Ale je tu ještě scénárista, takže důchodci mají šanci a my ostatní se můžeme bavit. Jenže tentokrát na mě zaútočilo docela dost pokusů o zábavu, ale k nějakému zásadnějšímu hýkání smíchy nedošlo. A já hýkám rád. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon 4 je fajn, ale s tej scenáristickej nádhery s predošlých dielov sa do tohoto moc neušlo. Gibson a Glover opäť fajn, zapadla aj Rene Russo, ale Joe Pesci je zase neskutočne otravný a Chris Rock má síce fajn postavu, no vedel by som si tam predstaviť iného (lepšieho) herca. Príbeh sa mi tiež moc nepáčil a s tými číňanmi to nebol dobrý nápad, no záverečné finále, ktoré je prekvapivé drsné, štvrtý diel trošku vytiahne na lepšie svetlo. Stále je to Smrtonosná zbraň a s toho čo predvádzali predošlé diely si tento odniesol dosť málo, no napriek tomu nuda vyložene nehrozí a kto miluje Riggsa, Murtaugha a túto sériu, verím, že ho bude baviť aj tento diel. 90% - 5* ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Jde o první hollywoodský film Jeta Liho (Wah Sing Ku) a o první film, ve kterém ztvárnil záporáka. (BloodMax)
  • Pontiac Grand Am, ktorý bol použitý vo filme, možno vidieť v zábavnom parku Warner Bros. Movie World (Oxenford, Austrália). (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama