Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Doktor Hrůzný (Neil Patrick Harris je boží a navíc opravdu umí zpívat!) se vidí jako komiksový padouch, ve skutečnosti je to ale roztomilý nesmělý trouba Billy, kterému věčně dává na frak jeho šupácká nemesis Captain Hammer. Joss Whedon dal dohromady sympaticky nadsazenou chuťovku dělanou z radosti a pro radost. Která ale, jak nepřekvapí nikoho, kdo viděl pár dílů Firefly, Buffy nebo Angela, nepostrádá jistou sofistikovanost. Myšlenka o tom, jak pod povrchem člověka hledáme jeho skutečné já, abychom ještě hloub našli tu samou vrstvu jako na povrchu, rozhodně stojí na úvahu. Dokládá to ostatně úplně poslední záběr, kde vidíme starého známého Billyho. P.S. "On the rise" je bezkonkurenčně nejkrásnější duet, který jsem za poslední léta slyšela. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi nejzásadnějším problémem, který jsem při sledování tohoto miniseriálu měla, byl fakt, že odjakživa nemám ráda muzikály a to hlavně ty moderní. Za celou dobu jsem se navíc nemohla nijak vžít ani do jedné z postav a všichni tři hlavní protagonisté mi byli krajně nesympatičtí. Kdo miluje How I Met Your Mother, asi musel být spokojen, ale Neil Patrick Harris se na mém žebříčku oblíbených herců rozhodně nepohybuje. Přesto, že jsou ohlasy velice kladné až nadprůměrné, já si připadala jako ve špatném snu. Záměrná lacinost a stupidní dialogy pro mě byly vcelku utrpení. Několik málo písniček bylo docela vtipných, ale podstata celé této interpretce a její vyznění mě nechalo velmi chladnou. Po zhlédnutí Dr. Horribla a po přečtení několika recenzí jsem se cítila jako na jiné planetě. Tohle opravdu nebyl můj šálek čaje. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Je možné dívat se na snaživého zloducha, narcistického superhrdinu a naivní zastánkyni práv bezdomovců a cítit se přitom stejně dobře, jako když mě Whedon pouští do svého upírského vesmíru? Jde - o to víc, když si nemůžu přestat zpívat jednotlivé popěvky a přemýšlet nad tím, jak do sebe může všechno tak dokonale zapadnout i přes naprosto atypický závěr. Zábava jedné malé party lidí a geniální majstrštyk v jednom. Now the nightmare's real, now Doctor Horrible is here. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na web filmeček je Dr. Horrible neskutečně našláplou záležitostí s velice chytlavými písničkami, příjemným humorem a opravdu nečekaným závěrem. Whedonovi se podařilo obsadit mé oblíbené seriálové herce s vtipným Neilem Patrickem Harrisem v čele, krutopřísným Nathanem Fillionem a hlavně kouzelnou Feliciou Day. Škoda, že se vše odehrálo tak rychle a že se tato minisérie nedočkala většího rozvinutí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Génius Joss Whedon spojil talent a hlas (!) Neila Patricka Harrise se skvělým vzhledem a schopností mít nadhled nad čímkoliv Nathana Filliona. Výsledek? Absurdně strašlivě boží! Všechno má své meze, i zpěv kovbojů v pozadí místo nudného čtení dopisu, ale proč neochutnat pocit jít po těchto hranicích vkusu a nevkusu/ vtipnosti a trapnosti? Doctor Horrible's Sing-ALone Blog je perfektní ukázkou, jak lze za málo peněz, s dobrým nápadem a výbornými herci udělat cokoliv. V poslední době se nejpřehrávanějším albem stal právě soundtrack z tohoto "experimentu" kdo nevěří v sílu a dokonalost písniček ... toho neznám:)). PS: The hammer is my... :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Na DVD komentáři štáb vtipkuje, že ta černovlasá žena se slunečními brýlemi, která sedí vedle kapitána Hammera, když zpívá písničku "Everyone´s a Hero in Their Own Way" je Sarah Michelle Gellar. Režisér Joss Whedon ovšem pro teleizi uvedl, že to ona není. (HappySmile)
  • Pozostáva z troch približne 14 minútových epizód. (Mihail123)
  • Potom, co kapitán Hammer skočí na dodávku, kterou se Dr. Horrible pokouší unést, zničí přístroj Dr. Horribla, který dokáže vzdáleně ovládat tuto dodávku. Avšak pěst, kterou tento přístroj zničí, nepatří Nathanovi Fillionovi, ale režisérovi Jossovi Whedonovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama