Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi hlavní postava, jak je podaná. Protože je podaná nejednoznačně, což se začíná projevovat ve 4. sérii o to víc. Líbí se mi chytře vymyšlené případy, detaily, zvolená hudba, drobné vtípky, větší fórky, kamera, která dokáže často z omezeného prostředí vykouzlit některé úžasné scény. Suma sumárum se mi seriál líbí, i když občas je u něho nutné přemýšlet, protože hodně věcí se hraje ve druhém plánu. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

Reklama

Chris Masters 

všechny recenze uživatele

Nechť si každý říká co chce, mě kouzlo tohoto seriálu dostalo. Hlavní příběh, který se točí okolo Rudého Johna, to je to co mě dostalo. Pro mě je to proto, nejlepší detektivní seriál! Simon Baker je jako Patrick Jane naprosto skvělý. A nesmím zapomenout na krásnou Amandu Righetti :) Právě běží poslední série, tak uvidíme čeho se v ní dočkáme. A mimochodem: Tygře, tygře rudě žhnoucí.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú si Mentalista a Monk časovo výrazne vzdialení (Monk sa začal vysielať 2002 a Mentalista 2008, oba seriály sa dočkali šiestich sezón), obidva sú si námetom dosť podobní. Jedná sa o kriminálne seriály plné vrážd a iných ťažkých zločinov, ale obidva sú poňaté relatívne odľahčene (možno trochu ako Columbo?) a vystupuje v nich do policajného zboru sa absolútne nehodiaci týpek/maniak so značne svojráznymi metódami vyšetrovania, ktoré však v oboch seriáloch vedú k úspešnému vyriešeniu prípadov a profesionálni policajti väčšinou len na konci prídu, namieria na páchateľa zbraň a zatknú ho. Tým sa ale podobnosť končí. V mojich očiach víťazí Mentalista. Nie je to zázrak, ani seriál desaťročia, ale s odstupom času ho mám čoraz radšej. Chápem, že niektorým nesadol Simon Baker, no mne pripadal sympatický a bolo vidno, že mu to myslí. Simon na to nešiel až tak prehnane, ako Tony Shalhoub alias Monk a práve uveriteľnosťou a prešibanosťou si ma získal. Naprieč všetkými sériami prebiehala dejová linka na pokračovanie ohľadom Red Johna, ale tieto epizódy ma príliš neoslovili. Naopak, vestička áno. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda vo mne zanechala šesťhviezdičkový dojem, rozkošný Patrick Jane sa okamžite stal jedným z mojich favoritných filmovo-seriálových charakterov. Seriálu nechýba vtip, dramatično a ani kvapka napätia, aj keď treba priznať, že samotné prípady sú len kulisou pre ústrednú postavu a nie sú ničím výnimočné. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (36)

  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)
  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)

Reklama

Reklama