Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú si Mentalista a Monk časovo výrazne vzdialení (Monk sa začal vysielať 2002 a Mentalista 2008, oba seriály sa dočkali šiestich sezón), obidva sú si námetom dosť podobní. Jedná sa o kriminálne seriály plné vrážd a iných ťažkých zločinov, ale obidva sú poňaté relatívne odľahčene (možno trochu ako Columbo?) a vystupuje v nich do policajného zboru sa absolútne nehodiaci týpek/maniak so značne svojráznymi metódami vyšetrovania, ktoré však v oboch seriáloch vedú k úspešnému vyriešeniu prípadov a profesionálni policajti väčšinou len na konci prídu, namieria na páchateľa zbraň a zatknú ho. Tým sa ale podobnosť končí. V mojich očiach víťazí Mentalista. Nie je to zázrak, ani seriál desaťročia, ale s odstupom času ho mám čoraz radšej. Chápem, že niektorým nesadol Simon Baker, no mne pripadal sympatický a bolo vidno, že mu to myslí. Simon na to nešiel až tak prehnane, ako Tony Shalhoub alias Monk a práve uveriteľnosťou a prešibanosťou si ma získal. Naprieč všetkými sériami prebiehala dejová linka na pokračovanie ohľadom Red Johna, ale tieto epizódy ma príliš neoslovili. Naopak, vestička áno. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi hlavní postava, jak je podaná. Protože je podaná nejednoznačně, což se začíná projevovat ve 4. sérii o to víc. Líbí se mi chytře vymyšlené případy, detaily, zvolená hudba, drobné vtípky, větší fórky, kamera, která dokáže často z omezeného prostředí vykouzlit některé úžasné scény. Suma sumárum se mi seriál líbí, i když občas je u něho nutné přemýšlet, protože hodně věcí se hraje ve druhém plánu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Simon Baker se dočkal svojí životní role, divák další tuctovky, kampani navzdory.. A navzdory svojí zvláštně schizofrenní postavě, která se však chová spíš jako mentál, drží seriál, který se zoufale snaží diváky přesvědčit - manipulovat jimi - o své výjimečnosti v podobě sofistikovanosti i ozvláštněních a oživeních krimižánru, aby však byl v podstatě nesmírně konvenční záležitostí, pohromadě.. Velmi zábavné, leč o moc slabší, než jak si tahá triko.. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V současné době už mě tento seriál vůbec nebaví a nezajímá. Tvůrci jenom na začátku v první sérii chtěli vypadat zajímavě, nevšedně a do seriálu tedy vložili vsuvku s Red Johnem. Divák si tedy myslel, že Jane je Red John. Ale nakonec to je jinak. Dokonce i romantická vsuvka (Jane a Lisbonová) byla ukončena v tomto seriálu. Jsem ale rád, že romantická vsuvka v seriálu Bones pokračuje. To je však jiný seriál, že... ✔ ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick Jane (Simon Baker) má na sobě v každém díle tmavě modré kalhoty, vestu a sako, kromě epizody Rudý korálek, kdy je jeho oblek tmavošedý a podélně prošitý světle šedými nitkami. (TaNya_)
  • Údržbář půjčí agentu Choovi (Tim Kang) šroubovák. Ten mu ho za chvilku vrátí a údržbář si ho strká do kapsy u kalhot. V dalším záběru je však možné vidět, že agent Cho má šroubovák opět v ruce. (Timak)
  • V téměř každé epizodě se objeví postava ženy s červenými nebo rudými vlasy. Nepočítá se Grace (Amanda Righetti). (Greg)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno