Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tééda, co všechno udělá americký systém proto, aby dokázal světu, že pouze jejich odborníci dokážou na všechno přijít. Teď maj mentalistu a to je takovej chytrej chlápek, že vlastně ani nemusí být vyšetřování. Ten ferda vždycky někam přijde a odemele přesně jak to bylo. To je teda Pan vyšetřovatel. Kam se hrabe rada Vacátko. Je mi normalně na blití z těch amerických hlavu - vymazávajícíh seriálů a filmů. USA je zlo Světa...ve všech podobách. Včetně filmů a seriálů, kde lidem úmyslně podstrkávájí kvalitu státních složek, jen proto, aby jsme si všichni řekli: Vždycky tě dostanou když budou chtít. Oni maj technoligii....a dneska dokážou tohle a tamto....a nemáš šanci..... Vzbuzovat v člověku obavy, aby se nedokázal nikdy vzepřít, když náhodou nebude se Systémem souhlasit je učíná propaganda režimu. V USA je prachobyčejná diktatura a evropské státy, ji vesele přijímají a podporují. Pak se to snaží napodobit a stejným způsobem ovliňovat Evropany. Viz Kobra 11, CI5, MI5, Kriminálka Anděl. Prostě odpad! Úplně všemi body to dokazuje. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to takový americký Sherlock, který se tak alespoň hrdě nenazývá, a neprasí tím legendární nápad. Máme tady Watsona (alias Lisbon), který je vždy o krok pozadu, pověstného Moriartiho (Red John), jenž máchá hlavnímu hrdinovi hlavu i duši v odpadních stokách, a dokonce i Irene (Erica), což je femme fatal, jakou každý seriálový borec potřebuje. Ne, stejně jako Dr. House se to nikam neposouvá, pořád je to o tom samém. Ale narozdíl od kriminálek Vegas, New York, Miami (jsem zvědavá, kdy vyjde kriminálka Washington nebo třeba Salt Lake City...Juneau by bylo zajímavé) to alespoň není plné flash světýlek a zbytečné hi-tech, u níž člověk neví, jestli vůbec existuje. Mě se to líbí, a sedmá série je pěkná....za mě 70% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková limonáda pro unavené prací. Snad jen pár jmen: 39letý charismatický Australan Simon Baker (mentalista Patrick Jane) s pěkným úsměvem, 30letý Welšan Owain Yeoman (fešák z vyšetřovací party Wayne Rigsby) a 35letý Američan Tim Kang (Asijec z vyšetřovací party Kimball Cho). Věk protagonistů se vztahuje k první řadě seriálu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplet: Nie zle, silnejsie a slabsie chvile. // Predchadzajuce komenty: Do 1x11: Je to zvlastne. Niektore veci dojdu aj mne, niektore mi nemaju z coho, niektore mi pripada ze mu trvaju pridlho... len velmi zriedka sa stava, ze zistim, ze som si nieco uvedomit mohla a neuvedomila. Celkovo sa na to ale dobre pozera. Podla imdb este 2 epizody. Dufam RJ uzatvoria. Update v polke S2: Standart si drzia. Pekny serial - ako mnohe a predsa iny. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě přinejlepším lehce nadprůměrný "sociálně inženýrský" seriál z rodiny Psych, Anatomie Lži a asi dalších, o kterých jsem neslyšel. Samozřejmě pokud vám zaimponuje hlavní hrdina, tak je jasné že to uvidíte jinak než já, který Simona Bakera považuje za tuctového stárnoucího playboye, kterého si pamatuju jen z mrňavé roličky v L.A.: Confidential (a který k mému překvapení strávil nějaký ten rok ve Škole Zlomených Srdcí:)), herecky naprosto nesrovnatelného třeba právě s Timem Rothem z Lie To Me. Abych to doplnil, jeho Patricka Janea mám za podivné a dosti nesnesitelné, neustále v tom samém navlečené individuum, které mě nezajímá. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že seriálu celkově chybí nějaká originalita pokud jde o zápletky jednotlivých epizod. Ale samozřejmě čím jiným se zavděčit tomu věhlasnému "průměrnému divákovi", než něčím co vyčistí a nepoškrábe, a je bez chuti a bez zápachu, že... Zkrátka a dobře likvidace Lie To Me po třech sériích a veselé pokračování tohohle, mi bude ležet v hlavě ještě dlouho. 60%, abyste neřekli, že jsem zaujatý víc než je obvyklé;) ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno