Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rychlé seznámení s postavami, které nijak zvlášť neotravuje a zároveň umožňuje snadné zapamatování a pak do hysterického jekotu začaly bouchat hlavy. Někdy fakt stačí málo. McLean navíc umí pracovat s napětím a v tomto případě měl šťastnou ruku i s castingem, který neměl chybu. Za všechny bych jmenoval slizáka v McGinleyho podání, který si svojí roli vyloženě užíval. Jako bonbónek zazní i árie z Rusalky, takže i přesto, že se nejedná o nějakou bombu a potenciál tu nebyl tak úplně využit, jsem nakonec hodně spokojený. 75% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pohodová vyvražďovačka, která se drží známých kolejí rádoby Battle Royale. Uzavřená skupina lidí, kteří nemají na výběr a musí se navzájem povraždit, jak jim káže tajemný hlas. Hlavní hrdina, kterému nikdo nevěří, že jde zřejmě o vládní experiment, nebo skupina záporáků, kteří své psychopatické podstaty plně rozvinuli až tehdy, kdy vůle přežít převládla nad všemi emocemi. Škoda, že se kasty dělily vyloženě na ty hodné a zlé a na jakékoliv další konflikty se už moc nedostávalo. Na druhou stranu jsem si ani jednou nemusel klást otázku, proč nezkusili to a nebo tamto, aby se jim případně podařilo uniknout - zkusili v dotyčné situaci prakticky vše, co dovolovalo vybavení a možnosti. A to se taky dostávám k tomu, že tím opravdu inovativním prvkem je kancelářské prostředí a mnohdy velká improvizace, koho a hlavně čím lze zabít. I tady mohla být větší tvořivost, ale to už by z toho byla komedie. No, a tou rozhodně snímek není - je krvavý, stísněný a neskutečně depresivní. Na film jsem se dlouho zdráhal podívat, ale jakmile jsem sám dostal pomyslnou kudlu do zad, konečně mě to příhodně naladilo a rozhodně nelituju. Film měl mnoho rezerv a mohl stejně tak mnoho udělat lépe a zajímavěji, ale v rámci subžánru zvlášť nezklamal a do poslední (a velice zdařilé) minuty zkrátka bavil. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Už když jsem před 3 měsíci uviděl trailer, věděl jsem, že mne film zaujme. A opravdu je to film s dobrými hereckými výkony, s napětím a navíc, panelák byl parádní. Jak už bylo tady uvedeno, byla velká škoda, že se nezabíjelo jinak, více drasticky... Tak mne napadlo, kdyby se to stalo u nás v práci, asi bych je pozabíjel všechny :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic originálního nás nečeká. Belko experiment je solidní jednohubka, která kdyby zapracovala na větším smyslu vraždění, mohl z toho být zajímavý snímek. Na kdyby se bohužel nehraje. Hlavně udržet tajemno delší dobu, tohle bylo dost průhledné. I tak je snímek dobře natočen, takže doporučuji vypnout mozek a užít si nekonečné bouchání hlav .. 6/10 = 66% ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Greg McLean ani tentokrát nesklamal a ukázal, že s ním ako s hororovým režisérom treba počítať. Oproti jeho predchádzajúcim, síce krvavým, no scenárovo predsa len jednoduchým filmom je The Belko Experiment v istých ohľadoch o čosi prepracovanejším dielkom. PS: Nevie niekto náhodou na akú adresu sa posielajú žiadosti o prijatie do zamestnania do Belko Industries? Vopred ďakujem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)
  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)
  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)

Reklama

Reklama