Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

heyda 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné. Američani po delší době vytáhli ze svých zásob horor založený na masovém experimentu a nedopadl žádným velkým fiaskem. K postavám sice nestihneme příliš přilnout, ale během vyvražďování si určitě najdeme méně či více sympatické hráče o život a je komu fandit. Vzhledem k nízkému rozpočtu se daří krvavé momenty točit velmi kvalitně. Jako jednohubku to musím všem doporučit, ale rozhodně to není něco, co bych musel za týden vidět znovu. 70% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Solidní napětí, rychlé tempo a několik povědomých obličejů potěšilo nejvíce. Zajímavý nápad, který mohl být ještě o dost zajímavější, ale i tak obstál na výbornou a udržel si mou pozornost od začátku do konce. Jestli se mi něco nelíbilo, tak zbytečné detaily (sekera, sešívačka), protože nebyly třeba. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rychlé seznámení s postavami, které nijak zvlášť neotravuje a zároveň umožňuje snadné zapamatování a pak do hysterického jekotu začaly bouchat hlavy. Někdy fakt stačí málo. McLean navíc umí pracovat s napětím a v tomto případě měl šťastnou ruku i s castingem, který neměl chybu. Za všechny bych jmenoval slizáka v McGinleyho podání, který si svojí roli vyloženě užíval. Jako bonbónek zazní i árie z Rusalky, takže i přesto, že se nejedná o nějakou bombu a potenciál tu nebyl tak úplně využit, jsem nakonec hodně spokojený. 75% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

V extrémních situacích když jde člověku o život, tak myslí v první řadě hlavně sám na sebe a až pak přichází na řadu ostatní a z člověka do kterýho bysme to neřekli se najednou může vyklubat někdo úplně jinej a o tom přesně byl Belko experiment.. oceňuju solidní tempo, sympatický postavy a celkovou myšlenku tohohle filmu.. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vôbec zlé, ale v mojich očiach mierne sklamanie. Samotný nápad je super, ale ako tu už bolo párkrát napísané, tvorcovia sa starali iba o zábavu, než aby si dali námahu s tým, aby tam veci dávali zmysel a boli dôkladne premyslené a vysvetlené. Divák si teda môže vybrať, či sa nechá uniesť akčným dejom, alebo si bude lámať hlavu nad trhlinami v scenári. Ja osobne to mám tak nejak napoly - prvú polovicu som ešte vedel filmu čo-to odpustiť a bavil som sa, v tej druhej som si zase hovoril, aké skvelé a inteligentné by to mohlo byť, ale ako zbytočne premárnené to je. Ak si odmyslíme, že celý ten experiment nemal absolútne žiadny zmysel ani pointu a bol úplne primitívny a ak si odmyslíme aj to, že niektoré scény či postavy majú zbytočne veľa priestoru, tak je to fajn jednohubka, pri ktorej sa dá pohodlne vypnúť a je tu niekoľko vecí, ktoré sa mi vyložene páčili. Napríklad postavy - nemožno o nich síce povedať, že by boli nejako extra prepracované, ale taktiež nie sú ploché ani nudné a majú tu svoje miesto. Hlavný priestor je teda venovaný dvom postavám, ktoré predstavujú odlišné protipóly "musíme všetci ťahať za jedno lano a spraviť svet lepším" a "kopem sám za seba a musím byť na vrchole", čo je príjemné spestrenie príbehu, hoc to inak nemalo žiadnu pointu. Najradšej som mal teda hlavného hrdinu, ale ani vedľajšie postavy nie sú úplne márne, keďže majú aspoň nejaké charakterové črty. V mojich očiach je to prosto neurážlivý priemer, ktorý vyložene nestojí za povšimnutie, ale definitívne neľutujem, že som ho videl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)
  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)

Reklama

Reklama