Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

bolan 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli se zde dá mluvit o poporodní depresi, protože ta přichází jak už název napovídá "po porodu". Ale asi je jedno jak tomu budeme říkat, matce prostě z osamělého života v domácnosti plný dětí jednoduše švihne a snaží se je všechny pokosit. Toť veškerá pointa a vzhledem k tomu, že to není vůbec špatně natočené, je škoda, že film je ořezaný od hlubšího děje a zaměřený víceméně na tu sklizeň. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*VARILA MYŠIČKA KAŠIČKU* Relatívne znesiteľný, nízko-rozpočtový horor, ktorý miestami vytvára dokonalé napätie a atmosféru a miestami nudí zbytočne naťahovanými scénami a neschopnosťou dej nakopnúť. Nikoho nemôže prekvapiť, že mamičke zašibáva - dom uprostred ničoho, štyri uškriekané deti, piate sa prekopáva na svet, manžel neustále na cestách, bútľavou vŕbou sa stáva strašiak v kukuričnom poli. Postava mamičky s botoxovými perami je dostatočne psycho a som si istý, že deti v niektorých scénach strach nepredstierajú (mladší brat ťahaný mamičkou na verandu). Ako som písal už v komentári k filmu The Children, deti v hlavných úlohách nemám rád, pretože ich všeobecná neschopnosť hrať ma privádzajú do šialenstva. Tu sa tým najiritujúcejším prvkom stáva sestrička hlavného detského hrdinu, ktorá najmä svoj strach/plač tak preháňa, že vidly do bruška by si zaslúžila oveľa skôr. Verdikt v 1 vete: Mamička systematicky zabíja svoje detičky a otecko v závere zabíja celý film svojim rozhovorom so synom. 11.08.13 ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám adrenalinová nálož. Takový nářez jsem opravdu nečekal. Brutální a inteligentní vyvražďovačka, která Vám nedá ani na minutku vydechnout. Základ je perfektní rozjezd, to Baby Blues měl od začátku. Závěr je jen lahůdka a být na klučiny místě, tak se asi oběsím. Nevím jestli bych mohl s takovou skutečností žít. Mamince hrábne a začne svoje roztomilé dětičky brutálně vraždit jedno po druhém. Celé tohle je perfektní horor a já mohu jen doporučit. Upřímně musím uznat, že mě nevadilo téměř nic a pro hororového diváka pastva pro oči. Kord, když vidím na začátku "podle skutečné události". Z toho mám ještě větší hrůzu a přidá mi to na fantazii. U tohoto snímku se tomu dá i snadno věřit... 10/10 = 100% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Vražedné poporodní šílenství je natolik strašlivá věc, že vůbec nevadí, že vraždy malých dětí proběhnou všechny offscreen. Možná to nakonec hutné atmosféře i přidává, a dokonce jsem se přistihnul, že nejstaršímu synovi i docela fandím, což se mi normálně u dětských herců opravdu nestává. A dokonce i ten na CSFD kritizovaný konec mi přijde, že prožité hrůze nasazuje tu správnou korunu... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Country Shining Massacre. Hodně drsný horůrek. Matka sama doma se čtyřma děckama na krku uprostřed zapadákova, tatík furt na cestách. Jednoho dne mamince přeskočí a začne masakrovat svoje potomstvo. Colleen Porch je skvělá, mě však více zaujal malý Holden Thomas Maynard jako Jimmy. Rozdávají se nějaké ceny pro "The Best Child Performance"?:) Coby nejstarší se všech sourozenců si zřejmě vypěstoval ten nejsilnější instinkt pro přežití, jehož je dítě schopné. Se svou máti svede brutální boj o přežití a já jen zírala, jak mu to pálí. Jeho odvaha, bystrost a vyrovnanost je obdivuhodná. Fandila jsem mu a vůbec jsem nějak hluboce neuvažovala nad tím, nakolik jeho počínání a schopnosti odpovídají pravděpodobnosti v realitě. Pokud však nějaké děti musí podobné hrůzy zažívat, ať nad nimi stojí všichni svatí... Snímek v jedné scéně doslova kopíruje slavnou scénu Nicholsona se sekyrou v Osvícení. Přemýšlím, že jestli existuje ještě něco horšího, než co si ten chlapec zažil, pak je to závěr filmu. Jimmymu doporučuji nohy na ramena a zdrhat tak daleko, co to jde. A vylízaný otec ať si spokojeně žije se svou pošahanou ženou až do smrti:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)
  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama