Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua natočil jeden dobrý film (Training Day), který mě vlastně ani moc nezaujal. Ale od té doby se o něm může psát jako o Oscarovém režisérovi (bůhví proč, když ten Oscar šel pro herce v hlavní roli - Denzelovi Washingtnovi). Ale reklama je to dobrá - zvlášť když Nejlepší z Brooklynu jsou takový Training Day revival, jen Ethan Hawke už trochu zestárl a tak si nezahrál nováčka a černého poldu vystřihl místo Washingtona Don Cheadle. Abych nepřeháněl, tak taková kopie to zase není, ale společných prvků se najde dostatek. O něčem alespoň vzdáleně originálním tu nemůže být řeč. Jinak je to klasicky slušné odvedená řemeslná práce - režie i ostatní aspekty. Nic světoborného, ale jinak příjemně utíkající film, který si na DVD asi člověk rád pustí. Jen film o temné stránce Brooklynu mohli nechat natočit někoho, kdo v Brooklynu vyrůstal a nepřišel z Pittsburghu... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sal má doma plíseň, manželku a skoro šest dětí. Plísně se chce zbavit, manželku a děti by si rád nechal. Eddie má děvku a před důchodem. Na důchod jebe a děvku taky. Tango má tajné poslání, za kamaráda pana Snipese, kterého náhodou? zrovna pustili z krymu, a louská logisticko-rektální oříšek: Poslat do prdele poslání, nebo tam poslat pana Snipese? Co se stane, když se jejich osudy protnou?? NIC!! Ony se totiž neprotnou!! Obsah zase psal nějaký dement, který se málem trefil i v tom, který herec hraje kterou postavu a scénář zase psal nějaký dement, který patrně zemřel nudou, než stihl vymyslet pointu. Tohle fuckt není Training Day, tohle už je naostro Den o ničem! ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Antoinne Fuqua si obešel žánrové kolečko, a když po deseti letech došel zpátky na začátek, zjistil, že jediné, co opravdu umí, jsou policajtské thrillery. Zato je ale umí excelentně. A tak natočil Brooklyn's Finest, který se může spolu s Training Day beze studu zařadit po bok L. A. Confidential do síně slávy svého žánru. Definitivním důkazem, že se poučil, budiž jeho další film Pablo Escobar, který, jak doufám, bude velkolepý narkothriller, který nám vypálí díru do amygdaly. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechceš aspoň raz za 22 rokov urobiť užitočnú vec?“ – „...Ani nie.“ Už Fuquaov predchádzajúci film TRAINING DAY ma nebavil resp. bavil tak, ako ma bavia priemerné kriminálky. NAJLEPŠÍ Z BROOKLYNU je bohužiaľ čosi ako jeho alternatívna verzia (kamarátske rozhovory v aute šokujúco končiace priestrelom hlavy, ambiciózny policajt namočiaci sa do maléru, naivný zelenáč chce zmeniť svet k lepšiemu a ničí mu to každodennou rutinou už až príliš otrieskaný starý parťák). Ale EŠTE nudnejšia. Má na tom podiel nielen komplikovaný scenár, ale tiež množstvo postáv a smrtiaca dĺžka viac, ako dvoch hodín. To sa mi skutočne zdalo až prehnané; neviem, prečo film s takým dejom musí byť dlhý, ako PÁN PRSTEŇOV prehnane povedané. Potešili ma len Richard Gere, Don Cheadle a atmosféra so štipkou uchádzajúcej myšlienky (všetci občas niečo pokazíme a potom to ľutujeme a občas sa to snažíme vyriešiť, aby sme to EŠTE viac zhoršili). Keby to bolo aspoň o 3O minút kratšie, možno by som dal 60%. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brooklynská mozaika plná skvělých herců. Hawk znovu nezklamal, stejně tak Don Cheandle, Snipes svým výkonem překvapil - dejte mu někdo pořádnou šanci pořád na to má - no a Richard Gere? Nevím co ho vedlo k tomu, aby vzal takovouhle roli, ale byl vážně vynikající. Příběhově se jedná více méně o standart (jako by vypadl ze světa GTA IV), který se snaží místy působit zbytečně moc drsně. Zoufalství a beznaděj se mu však daří zachytit dokonale. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama