Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tom, že to policajti nemají jednoduché, vím už od té doby, co jsem zhlédl nejdokonalejší kriminálku všech dob (mimochodem, pár herců z této kriminálky hraje i zde). A kdyby mi ji tenhle film trochu více připomněl, tak bych se vůbec nezlobil. Brooklyn's Finest je dobrý film, který sleduje osudy tří policajtů. A všichni mají společnou jednu věc - jsou nějak zlomení. První má ženu, která čeká dvojčata, ale bydlí ve starém baráku, ve kterém je plíseň a policajt nemá na nový, takže krade peníze z drog, druhý musí prásknout někoho, kdo mu zachránil život a třetí je těsně před penzí a manželka už s ním nežije. A teď si určitě řeknete: "Jo, aha a oni se samozřejmě v nějakém bodu střetnou…“ A já můžu říct - ano i ne. Nebudu tu více spoilerovat, podívejte se na film, který i když má přes dvě hodiny, nudí jen minimálně. Training Day je sice někde jinde, ale já jsem (dá se říct) spokojený. 80 %. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi som to prepískol očakávaniami... Training Day to nie je mladá pani... ale aj napriek tomu, vôbec to nebolo zlé, podobné príbehy vážne môžem, ale tomuto chýbalo k určitej zohranosti omnoho viac skúsenosti... Herci potešili, taktiež prostredie... klasický môj šálok kávy, ale musím byť nekompromisný 6-7/10 (slabší odvar moku) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zoufalá, Ztroskotaná a Skrytá identita.. Náčrtek nemocí z povolání bídně placených brooklynských poldů, přičemž vidíme jen symptomy a otázkou zůstává, jestli samotná příčina má něco společného s výkonem zaměstnaní, či je zakořeněna v povaze bez ohledu na okolnosti.. Proti Training Day rozhodně syrovější a realističtější, ale zase tomu chybí tah na branku, co uměl vyvinout powerforward Alonzo Harris. Fuqua byl zřejmě ve střižně příliš uspokojen natočeným materiálem a bylo mu líto něco vystřihnout, či nedej bože (koncem) nezdůraznit, že i přes rány ze všech stran musí Amerika kráčet dál. A Richarde, ty buddhisto, nechci ti do toho kecat, ale na plátně si až moc často užíváš felací od prostitutek. Pochopitelně vím, že je to jen jako a obvykle se používá nanuk, ale nemůžeš se pak divit, že v manželce zahlodá červík pochybností a ty se podruhé rozvádíš.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I když to očividně diváci neznalí policejní tématiky neprohlédnou, tak Nejlepší z Brooklynu rozhodně patří mezi nejlepší policejní filmy. Sice tam, kde Training Day bodoval perfektně rozvinutým příběhem, může tento film trochu zklamat, ale čeho si cením nejvíc, je psychologie postav skrývající se na pozadí snímku. Herci jsou naprosto perfektní, už jen z jejich pohledů je cítit, co prožívají, je poznat, kam uhodila frustrace policejní práce, kam nespravedlnost, kdo vyhořel a kdo se s tím jak může vypořádat. Netvrdím, že děj je kdovíjak realistický, ale pocity odehrávající se na pozadí jsou věrné. Každá událost má velkou tíhu a atmosféra je vynikající už jen díky výbornému užití hudby. Nejlepší z Brooklynu jsou síla, tak nějak by to klidně mohlo být... 9/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrné, mapující zajímavé osudy policajtů, které ve výsledku nic nenabídnou. Ethan Hawke: jeho příběh byl lidsky nejzajímavější, ukazoval důvody, proč být "zlý", Hawk to zahrál dobře a za jeho příběh 70%. Richard Gere: jeho postava jednoznačně nejkontroverznější, čistě nepolární, nejednoznačná, zmatená. Sám jsem nevěděl, co si o ní myslet a jak jí vnímat. Gere je už dost starý, ale stále má co nabídnout 50%. Don Cheadle: jeho příběh byl až moc standartní, popisoval situaci, kterou zmapomalo mnoho filmů a o dost lépe. Proto jednoznačně nejslabší příběh z celého filmu 50%. Celkově je film zbytečně dlouhý, kdyby se osudy těchto tří policistů střetli tak bych film hodnotil mnohem lépe. Chvílema sterilní, jak noha od stolu, žádná kontroverze, jen suše odvyprávěné. 60% 03.08. 2010 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama